Επεισόδια στο Ειρηνοδικείο για τους πλειστηριασμούς – Ήρθαν στα χέρια διαδηλωτές με συμβολαιογράφους
07/06/2017 22:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επεισόδια στο Ειρηνοδικείο για τους πλειστηριασμούς – Ήρθαν στα χέρια διαδηλωτές με συμβολαιογράφους

Σε αντιπαράθεση με συμβολαιογράφους ήρθαν μέλη των κινημάτων που αντιτίθεται στους πλειστηριασμούς στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας.

Πολίτες που βρισκόντουσαν στον χώρο του Ειρηνοδικείου Αθηνών για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στους πλειστηριασμούς βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους συμβολαιογράφους οι οποίοι κάθονταν σε ένα χώρο κοντά στο κυλικείο.

Εκεί ένας διαδηλωτής φώναξε ότι οι συμβολαιογράφοι πραγματοποιούν τον πλειστηριασμό ηλεκτρονικά από το κυλικείο και αμέσως επικράτησε ένταση με τους διαμαρτυρόμενους να διώχνουν έξω από το κτήριο τους συμβολαιογράφους.

pl01 Επεισόδια στο Ειρηνοδικείο για τους πλειστηριασμούς – Ήρθαν στα χέρια διαδηλωτές με συμβολαιογράφους

Την ώρα που οι συμβολαιογράφοι επιχειρούσαν να απομακρυνθούν για να επιστρέψει η ηρεμία, ένας από τους διαμαρτυρόμενους κατήγγειλε ότι μια συμβολαιογράφος τον έσπρωξε βίαια και αμέσως τα πνεύματα οξύνθηκαν.

pl04 Επεισόδια στο Ειρηνοδικείο για τους πλειστηριασμούς – Ήρθαν στα χέρια διαδηλωτές με συμβολαιογράφους

Η κ. Κωνστατνοπούλου, επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, μαζί με μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω», ζήτησαν την σύλληψη της συμβολαιογράφου για βιαιοπραγία κάτι που έγινε από τους αστυνομικούς. Η συμβολαιογράφος προσήχθη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

foto11_629_355 Επεισόδια στο Ειρηνοδικείο για τους πλειστηριασμούς – Ήρθαν στα χέρια διαδηλωτές με συμβολαιογράφους

Σύμφωνα μες τους διαδηλωτές, μεταξύ των 25 πλειστηριασμών που ήταν προγραμματισμένοι για σήμερα, οι 15 αφορούσαν σπίτια, πρώτες κατοικίες, ενώ οι υπόλοιποι αφορούσαν επιχειρήσεις.

foto5 Επεισόδια στο Ειρηνοδικείο για τους πλειστηριασμούς – Ήρθαν στα χέρια διαδηλωτές με συμβολαιογράφους

Ένταση και στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης

Ένταση επικράτησε και στο Ειρηνοδικείο της Θεσσαλονίκης μεταξύ μελών του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης και της Αστυνομίας.

Όπως μεταδίδει το thestival.gr, όλα ξεκίνησαν όταν μέλος του Συντονισμού ανέβηκε στην έδρα και απαίτησε από τους συμβολαιογράφους που βρίσκονταν στην αίθουσα να αποχωρήσουν.

Η Αστυνομία προσπάθησε να απομακρύνει τον διαδηλωτή. Οι υπόλοιπο συγκεντρωμένοι αντέδρασαν με αποτέλεσμα να επικρατήσει για αρκετή ώρα ένταση τόσο στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου , όσο και έξω από αυτή, ενώ προς την έδρα πετάχτηκε και μπουκάλι με νερό.

Την ίδια στιγμή οι συμβολαιογράφοι φυγαδεύτηκαν.

Άνδρες της Αστυνομίας προσπάθησαν να συλλάβουν δύο άτομα ωστόσο με παρέμβαση των μελών του συντονισμού δεν τα κατάφεραν.

Να σημειωθεί πως νωρίτερα ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης είχε ανακοινώσει την απόφαση να μην επιτρέψει κανένα πλειστηριασμό από δω και στο εξής μέχρι να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και να βρεθεί ένας νόμος που θα προστατεύει την λαϊκή κατοικία και περιουσία πήρε.

eleftherostypos.gr