Επεισόδια με μολότοφ έξω από τη Βουλή
18/05/2017 23:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επεισόδια με μολότοφ έξω από τη Βουλή

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε ο χώρος μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη στο Σύνταγμα, όταν ομάδες αντιεξουσιαστών επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απάντησαν με τη ρίψη χημικών.

Για αρκετή ώρα τα επεισόδια συνεχίστηκαν με ανταλλαγή μολότοφ, πετρών και χημικών, τα οποία δημιούργησαν μια αποπνικτική ατμόσφαιρα. Μία από τις μολότοφ προκάλεσε ζημιές σε ένα φυλάκιο.

Για τα επεισόδια έγιναν μία σύλληψη και δύο προσαγωγές. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ προερχόμενες από αστυνομικές πηγές, στην κατοχή του συλληφθέντος βρέθηκαν ένα τσεκούρι και ένα σφυρί.

ΜΑΤ 18052017

Τα επεισόδια ξέσπασαν λίγο μετά τις 20.30, έξω από τη Βουλή, την ώρα που στο βήμα βρισκόταν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Ομάδα κουκουλοφόρων που προσπαθεί να περάσει στο προαύλιο της Βουλής, στο ύψος του Άγνωστου Στρατιώτη πετάει πέτρες, βόμβες μολότοφ και φωτοβολίδες στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες τους απωθούν με χρήση χημικών.

Την ίδια ώρα ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ πραγματοποιούσαν συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ενάντια στα μέτρα που τίθενται προς ψηφοφορία στη Βουλή. Τα συνδικάτα αντιδρούν υποστηρίζοντας ότι ουσιαστικά πρόκειται για ένα νέο μνημόνιο "που βάζει ταφόπλακα στην κοινωνία και την οικονομία και οδηγούν τη χώρα σε περαιτέρω ύφεση και ανεργία".

ΜΑΤ 18052017

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, από τη ρίψη μολότοφ έχει πάρει φωτιά το φυλάκιο μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη.

ΜΑΤ 18052017

Σύμφωνα με το protothema.gr είχε προηγηθεί επίθεση και ξυλοδαρμός δημοσιογράφου τηλεοπτικού σταθμού, από ομάδα περίπου δέκα κουκουλοφόρων.

capital.gr