Επεισόδια και λεηλασίες στην Ειδομένη
04/04/2016 20:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επεισόδια και λεηλασίες στην Ειδομένη

Ένταση προκλήθηκε στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Ευζώνων, όπου οδηγός –ο οποίος, όπως δήλωσε, διαμένει στην περιοχή – προσπάθησε να περάσει με το αυτοκίνητό του από τα πλαϊνά του δρόμου που έχουν αποκλείσει οι πρόσφυγες.


Ο οδηγός ήρθε σε έντονη αντιπαράθεση και χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας για να λήξει το επεισόδιο και να μη πιαστούν στα χέρια. Νωρίτερα οι πρόσφυγες απέκλεισαν και το ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Ευζώνων, με αίτημα να ανοίξουν τα σύνορα.

Η αστυνομία είχε μετατρέψει το εν λόγω ρεύμα κυκλοφορίας σε διπλής κατεύθυνσης μετά τον αποκλεισμό του ρεύματος προς Ευζώνους. Μόλις το αντιλήφθηκαν αυτό οι πρόσφυγες, κινήθηκαν προς το άλλο ρεύμα. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους αποτρέψουν, ωστόσο τελικά οι πρόσφυγες κατάφεραν να καταλάβουν το οδόστρωμα.

Οι άθλιες συνθήκες και η έλλειψη φαγητού οδηγούν τους πρόσφυγες σε λεηλασίες. Μόλις χθες ομάδα προσφύγων εισέβαλε στην αποθήκη που βρίσκεται στο χωριό, όπου φυλάσσονται τρόφιμα και ρούχα από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, και κατέστρεψε τα πάντα.

Σύμφωνα με καταγγελία γυναίκας της οποίας το σπίτι βρίσκεται δίπλα στην αποθήκη, την απείλησαν με μαχαίρι. Ταυτόχρονα, εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση με χιλιάδες πρόσφυγες να συνεχίζουν τις επεισοδιακές διαμαρτυρίες για τα κλειστά σύνορα.

e-typos.com/gr