Επαγγελματίες... επαναστάτες
09/01/2017 13:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επαγγελματίες... επαναστάτες

Όπως μας πληροφόρησε η Αστυνομία, στο σπίτι της Πόλας Ρούπα στην Ηλιούπολη βρέθηκαν τέσσερα όπλα, καλάσνικοφ, χειροβομβίδες και πλήθος από σφαίρες. Κάποιο από τα όπλα χρησιμοποιήθηκε μάλιστα και σε χτυπήματα ενώ βρέθηκαν και περίπου 100 χιλιάδες ευρώ μέσα στο στρώμα της 25χρονης φίλη της Ρούπα και καθ’ ομολογίαν της μέλος του Επαναστατικού Αγώνα.

Να φανταστούμε ότι εντάξει, τα όπλα θα είναι του… Τζάμπο για να παίζει το παιδί ενώ τα λεφτά στο στρώμα ήταν επειδή φοβήθηκαν τα capital controls. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι συλληφθείσες και ποιος ξέρει ποιοι άλλοι και πόσοι, είχαν και εξοχικό στα Μεσόγεια όπου μάλλον παραθέριζαν για να ξεκουραστούν από τη σκληρή δουλειά που είχαν, να οργανώνουν την επανάσταση ενάντια στο κράτος.

Αυτή είναι η εικόνα της Πόλας Ρούπα, του Μαζιώτη και της παρέας του, κι εμείς ασχολούμαστε με το παιδί τους. Αν είναι φυλακισμένο, αν έχει απαχθεί από το κράτος, αν πρέπει να δοθεί στη γιαγιά και τη θεία του (όπως κι έγινε).

Συλλογικότητες έκαναν παραστάσεις διαμαρτυρίας, κυβερνητικά στελέχη ασχολήθηκαν εκτενώς με το 6χρονο παιδάκι. Όμως, κάποιος ψυχολόγος είπε κάτι για το πώς περνούσε αυτό το παιδί; Είπε κάποιος «ευαίσθητος» αριστερός πώς ζούσε αυτό το παιδί ανάμεσα σε καλάσνικοφ και χειροβομβίδες; Που τα είχε κρυμμένα η μάνα του; Δεν έθεσε σε κίνδυνο το παιδί της; Άραγε η μάνα της Πόλας Ρούπα και η αδερφή της που πήραν το παιδί δεν ήξεραν τίποτε για τα όπλα; Για τον κίνδυνο που πιθανότατα έθετε τον εγγονό και ανίψι τους;

Και τι να πούμε για τα 100 χιλιάρικα; Κάποιοι στην Ελλάδα θα δουλέψουν περί τα 10 χρόνια για να τα βγάλουν, κάποιοι όλοι ίσως να μην τα δουν ποτέ στη ζωή τους. Κι όμως, η Ρούπα και η παρέα της περνούσαν ζωή και κότα με ξένα χρήματα. Γιατί άραγε δεν τα μοίραζε σε φτωχούς; Να τα βάζει σε φακελάκια και να τα στέλνει ανωνύμως σε οικογένειες; Μόνο για να νοικιάζει σπίτια, εξοχικά και να αγοράζει όπλα; Αυτή είναι η επαναστατικότητα που την διακρίνει; Έτσι θα σώσουν τον κόσμο και θα τον κάνουν καλύτερο; Έτσι θα χτυπήσουν τους πλούσιους και το κεφάλαιο;

Βρε δεν ντρεπόμαστε; Ασχολούμαστε με ανόητους ή μάλλον με έξυπνους που ζούνε στην πλάτη μας και το παίζουν επαναστάτες; Με το χρήμα να ρέει χωρίς να έχω δουλέψει ποτέ μου, κι εγώ γίνομαι μέγας επαναστάτης. Ο Τσε Γκεβάρα χωρίς ούτε ένα ένσημο, χωρίς κανένα άγχος για την επιβίωση.