«Επαγγελματίας μπαχαλάκιας» χτύπησε το διοικητή τροχαίας
19/09/2016 15:58
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Επαγγελματίας μπαχαλάκιας» χτύπησε το διοικητή τροχαίας

Γνωστός στην ΕΛ.ΑΣ. ως «επαγγελματίας μπαχαλάκιας» είναι ο 22χρονος που ταυτοποιήθηκε για την επίθεση εις βάρος του διοικητή της Τροχαίας Αθηνών, Γιώργου Διαμαντόπουλου, στο κέντρο της Αθήνας.

Ο νεαρός, ο οποίος έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης, είχε συλληφθεί μαζί με άλλα πέντε άτομα στις 23 Φεβρουαρίου 2016 ως οργανωτής επεισοδίων στα Εξάρχεια και σε ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας περιγράφοντας τότε το προφίλ του είχαν κάνει λόγο για «επαγγελματία οργανωτή επεισοδίων», ο οποίος δεν είχε προφυλακιστεί για τη συμμετοχή του σε εκείνη την ομάδα παρά τις βαριές κατηγορίες για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Στους καταγεγραμμένους διαλόγους από τα κινητά τηλέφωνα του 22χρονου και των συνεργών του φαινόταν ο σχεδιασμός επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε περιφερειακούς αθλητικούς αγώνες μπάσκετ και ποδοσφαίρου.

Οι αστυνομικοί μιλούσαν για συλλήψεις που δείχνουν ότι σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει «σύνδεση» των επεισοδίων στα γήπεδα με τα Εξάρχεια, με πρωταγωνιστές «επαγγελματίες μπαχαλάκηδες». Μαζί με τους συνεργούς του ο 22χρονος είχε κατηγορηθεί για συνολικά 11 υποθέσεις: Επίθεση σε συνεργείο τηλεοπτικού σταθμού στα Εξάρχεια, επεισόδια με λοστούς στην οδό Στουρνάρη έξω από το Πολυτεχνείο, επεισόδια σε αγώνα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός που διεκόπη, βανδαλισμούς σε πορεία στο κέντρο της Αθήνας, εκτόξευση μολότοφ κατά αστυνομικών στα Εξάρχεια, συμμετοχή σε συμπλοκή χούλιγκαν στο Περιστέρι, κλοπή οπαδού μετά από αγώνα μπάσκετ στην ίδια περιοχή.

Περιοριστικοί όροι

Στο νεαρό είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι παρουσίας του στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, τους οποίους παραβίασε στις 10 Σεπτεμβρίου 2016 και εφεξής αναζητείται.

Οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας ταυτοποίησαν τη συμμετοχή του στον ξυλοδαρμό του Διαμαντόπουλου από το υλικό που είχαν καταγράψει κάμερες καταστημάτων στην οδό Πανεπιστημίου. Ο νεαρός αναζητήθηκε στο πατρικό του σπίτι και άλλους χώρους της περιοχής των Εξαρχείων προκειμένου να προσαχθεί και να εξετασθεί, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Ερευνες

Οι αστυνομικοί επιχειρούσαν να τον εντοπίσουν και να προβούν σε έρευνες προκειμένου να βρουν στοιχεία εμπλοκής του στην επίθεση, όπως το πηλίκιο του αστυνομικού που είχε αρπάξει. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε εις βάρος του διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος έδωσε την υπόθεση σε ανακριτή για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης.

Από την κατάθεση που είχε δώσει ο κ. Διαμαντόπουλος προκύπτει ότι η επίθεση της 29ης Αυγούστου 2016 διήρκησε πέντε δευτερόλεπτα. Αρχικά μια ομάδα πέντε ατόμων, τα οποία συμμετείχαν νωρίτερα σε πορεία διαμαρτυρίας για το προσφυγικό, προσέγγισε τον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. στα Προπύλαια. Κάποιοι από τους νεαρούς τον ρώτησαν ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί. Ο ρουχισμός τους και οι κινήσεις τους δεν παρέπεμπαν σε άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Τέσσερις από τους νεαρούς αποχώρησαν. Τη στιγμή που ο αστυνομικός διευθυντής γύρισε την πλάτη, ο πέμπτος νεαρός του επιτέθηκε πισώπλατα.

eleftherostypos.gr