Ένταση στο Ειρηνοδικείο για τους πλειστηριασμούς: Πέταξαν αυγά στους αστυνομικούς [βίντεο]
13/12/2017 20:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ένταση στο Ειρηνοδικείο για τους πλειστηριασμούς: Πέταξαν αυγά στους αστυνομικούς [βίντεο]

Για άλλη μια Τετάρτη έγιναν πλειστηριασμοί με το κλίμα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών να είναι ιδιαίτερα τεταμένο, καθώς έχει συγκεντρωθεί αρκετός κόσμος.

Η περιοχή βέβαια, μετά από όλα όσα έχουν γίνει τις προηγούμενες εβδομάδες, θυμίζει «εμπόλεμη ζώνη». Πολλές κλούβες, πολλοί αστυνομικοί και λαμαρίνες να φράζουν την είσοδο.

Και μπορεί οι συμβολαιογράφοι να ανακοίνωσαν χθες ότι δεν θα πλειστηριασμοί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνουν.

Κι αυτό διότι στην ανακοίνωση υπήρχε η διευκρίνιση πως η αναβολή αφορά σε πλειστηριασμούς «με επισπεύδοντες τις τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τους Δήμους και τα ασφαλιστικά ταμεία«. Αντιθέτως, «οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και αυτοί που αφορούν επισπεύδοντες ιδιώτες θα διεξαχθούν κανονικά«.

Προσπάθησαν να περάσουν την κλούβα – Ενταση με την Κωνσταντοπούλου

Η ένταση δεν σταματά! Ένας άνδρας προσπάθησε να περάσει τις προστατευτικές λαμαρίνες που βρίσκονται στην είσοδο των δικαστηρίων, σκαρφαλώνοντας πάνω από την κλούβα της αστυνομίας!

Στις εικόνες φαίνεται επίσης και η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Στο βίντεο απεικονίζεται να μιλά σε έντονο τόνο σε έναν αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας. «Όνομα έχεις;» του φωνάζει, εκείνος δεν της απαντά.

Πετούν αυγά στους αστυνομικούς

Στιγμές αργότερα κάποιοι ξεκίνησαν να πετούν αυγά εναντίον των αστυνομικών! Αν μη τι άλλο είχαν πάει… προετοιμασμένοι.

Έδιωξαν ήδη δύο συμβολαιογράφους!

Τα αίματα δεν άργησαν να «ανάψουν». Συμβολαιογράφοι προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο αλλά εμποδίστηκαν! «Είσαι ένα κοράκι» ακούγεται στο παρακάτω βίντεο να λέει ένας άνδρας σε μια συμβολαιογράφο και η ένταση είναι γεγονός.

Στιγμές αργότερα εμποδίστηκε και δεύτερη συμβολαιογράφος, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις απαγορεύουν την είσοδο ακόμη και στους δημοσιογράφους που επιχειρούν να «καλύψουν» το γεγονός!

Οι στιγμές στον… διωγμό της δεύτερης συμβολαιογράφου ήταν ακόμη πιο έντονες. Στο βίντεο φαίνεται ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος, μέλοςτου κινήματος «Δεν Πληρώνω» να έχει πάρει στο… κατόπι τη γυναίκα!

«Κοράκια, χούντα» της φώναζε! «Ποια είστε εσείς κυρία μου; Πείτε το όνομά σας«, συνέχιζε.

Πλειστηριασμοί: Οι συμβολαιογράφοι χθες είχαν αποφασίσει αναβολή
Εδώ να σημειωθεί πως οι συμβολαιογράφοι που ανήκουν στη περιφέρεια του του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου, αποφάσισαν χθες, Τρίτη 12.12.2017 να αναβληθούν οι πλειστηριασμοί.

Στην ανακοίνωσή τους ανέφεραν: «Αναβάλλεται η διαδικασία των πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία της περιφέρειάς μας με επισπεύδοντες τις τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τους Δήμους και τα ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίοι έχουν προγραμματισθεί για την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017.

Επισημαίνεται ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και αυτοί που αφορούν επισπεύδοντες ιδιώτες θα διεξαχθούν κανονικά. Η ως άνω απόφαση ελήφθη προκειμένου να υλοποιηθούν οι νομοθετικές ρυθμίσεις, οι σχετικές με τη διαδικασία διενέργειας πλειστηριασμών.

Είναι αυτονόητο ότι η διαδικασία διεξαγωγής πλειστηριασμών απαιτεί ευαίσθητους χειρισμούς από όλες τις πλευρές. Κοινός στόχος αποτελεί η ομαλή και ασφαλής διεκπεραίωσή τους προς το συμφέρον όλων υπό τις παρούσες εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για την Ελληνική κοινωνία και αγορά».

eleftherostypos.gr