Ένταση με τους αγρότες στο τελωνείο των Ευζώνων
28/01/2017 13:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ένταση με τους αγρότες στο τελωνείο των Ευζώνων

Στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προχωρούν οι αγρότες, που στήνουν με τα τρακτέρ τους μπλόκα σε νέα σημεία στο εθνικό οδικό δίκτυο.


Μικρή ένταση προκλήθηκε νωρίτερα στην περιοχή κοντά στο τελωνείο των Ευζώνων, στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, όταν αγρότης επιχείρησε με το τρακτέρ του να παρακάμψει τις αστυνομικές δυνάμεις και να κατεθυνθεί στον κόμβο της Ειδομένης, όπου οι αγρότες θέλουν να στήσουν το μπλόκο τους.

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Παιονίας Θωμάς Καρυπίδης, «σπεύσαμε στο σημείο και ύστερα απο διαβουλεύσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις τελικά ο συνάδελφος δεν πήγε αυτόφωρο και με το τρακτέρ του επέστρεψε στο σημείο όπου είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι, δηλαδή 2,5 χιλιόμετρα πριν το τελωνείο των Ευζώνων και 1.000 μέτρα πριν τον κόμβο Ειδομένης, όπου θέλουμε να πάμε».

Τονίζεται ότι γύρω στις 14.00 μετά το μεσημέρι αγρότες και κτηνοτρόφοι προτίθενται να προχωρήσουν για μια ώρα περίπου σε συμβολικό αποκλεισμό του σημείου, όπου βρίσκονται από χθές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας «για το γεγονός ότι δεν μας επιτρέπουν να πάμε στον κόμβο της Ειδομένης και να παραταχθούμε με τα τρακτέρ μας».

Υπενθυμίζεται ότι αύριο αναμένονται στο σημείο αγρότες απο Γιαννιτσά, Αίγιο, Αλεξάνδρεια και Κιλκίς. Αγρότες από τη Χαλάστρα έφτασαν ήδη στα διόδια των Μαλγάρων, όπου χθές στήθηκε μπλόκο και αύριο ή την Τρίτη αναμένεται να κατευθυνθούν κοντά στους Ευζώνους.

Παράλληλα, ενισχύουν τα ήδη υπάρχοντα μπλόκα και προχωρούν σε αποκλεισμούς των εθνικών οδών. Από τις 12 το μεσημέρι έκλεισαν και τα δύο ρεύματα της Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στον κόμβο της Νίκαιας έξω από την Λάρισα. Ήδη από την Πέμπτη παραμένει κλειστό επ' αόριστον στο σημείο αυτό το ρεύμα προς Αθήνα, ενώ ο αποκλεισμός του ρεύματος προς Θεσσαλονίκη αναμένεται να λήξει στις 14:00.


Την ίδια ώρα οι αγρότες της Αιγιαλείας ανακοίνωσαν πως από σήμερα ο αποκλεισμός της εθνικής Πατρών - Κορίνθου στο ύψος του Αιγίου, θα είναι τρίωρος, από τις 17:00 έως τις 20:00 κάθε απόγευμα.

Στην Αιτωλοακαρνανία οι αγρότες θα στήσουν σήμερα δύο μπλόκα, ένα στον κόμβο του Κεφαλοβρύσου και ένα στον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας.
protothema.gr