Ένταση και "πυρά" κατά Δούρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τη Δυτ. Αττική
28/11/2017 22:14
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ένταση και "πυρά" κατά Δούρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τη Δυτ. Αττική

Ένταση και διαπληκτισμοί επικράτησαν και στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (η οποία είχε διακοπεί την περασμένη Πέμπτη και πάλι εν μέσω εντάσεων). Κάτοικοι καθώς και επαγγελματίες της Μάνδρας που βρέθηκαν στη συνεδρίαση ζητούσαν από την Περιφερειάρχη, Ρένα Δούρου, συγκεκριμένα μέτρα και χρονοδιαγράμματα. Οι κάτοικοι μάλιστα αποχώρησαν από τη συνεδρίαση, λέγοντας ότι θα επιστρέψουν την Πέμπτη, οπότε και θα ψηφιστούν τα μέτρα, δηλώνοντας "Το 'θα' είναι κοντά στο 'κάποτε' και το 'κάποτε' κοντά στο 'ποτέ'".

40μελής ομάδα επιχειρηματιών, καταστηματαρχών και εμπόρων από την Μάνδρα ανήρτησε στον χώρο πανό, όπου αναγραφόταν "φθάνει πια. Η αδιαφορία, η διαπλοκή και τα μνημόνια στερούν ανθρώπινες ζωές", ενώ ανέγνωσε και ψήφισμα αιτημάτων.

Οι επαγγελματίες δήλωσαν ότι ήρθαν να ακούσουν τις προτάσεις της κας. Δούρουεπί των αιτημάτων τους και δεν δίστασαν να διακόψουν τους ομιλητές που μακρηγορούσαν πέραν του θέματος τους.

Μεταξύ των αιτημάτων περιλαμβάνονται:

- Η άμεση υλοποίηση των πρωθυπουργικών εξαγγελιών για έκτακτη ενίσχυση των μικροεπιχειρήσεων

- Γενναία χρηματοδότηση για εκτεταμένα αντιπλημμυρικά έργα.

- Άμεσα μέτρα ανακούφισης για τους άστεγους

- Ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών με αποζημιώσεις σε ποσοστό 100%

- Πάγωμα των χρεών των μικροεπιχειρήσεων της περιοχής χωρίς τόκους, απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ, φόρους τέλη κλπ.

Την απαρίθμηση των μέτρων ανακούφισης των πληγέντων της καταστροφικής πλημμύρας στη Δ. Αττική, αναγκάστηκε να διακόψει η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, μετά την ένταση που προκάλεσαν ορισμένοι εκ των παρισταμένων καταστηματαρχών της Μάνδρας στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα η ένταση σημειώθηκε κατά την ανάγνωση του μέτρου περί δέσμευσης 15 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας για την αποζημίωση των πληγέντων όταν ειπώθηκε ότι έπρεπε να ψηφιστεί την ερχόμενη Πέμπτη κατά την προγραμματισμένη συζήτηση για την έγκριση του Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων, του Προγράμματος Προμηθειών και του Προϋπολογισμού και Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης της Περιφέρειας Αττικής, οικονομικού έτους 2018.

"Η συνεχής καθυστέρηση", όπως τόνισαν διαμαρτυρόμενοι έμποροι, θα οδηγήσει σε μια συνεχή αναβολή της αποκατάστασής μας, την οποία δεν πρόκειται να δεχθούμε". Στη συνέχεια, αποχώρησαν δηλώνοντας ότι θα επανέλθουν την Πέμπτη και ότι θα πραγματοποιήσουν μεγάλη κινητοποίηση την Παρασκευή στην Μάνδρα μέχρι την οριστική δικαίωση τους. Ακολούθως η συνεδρίαση συνεχίστηκε με τοποθετήσεις συμβούλων και αντιπεριφερειαρχών έως την ψήφιση της πρότασης της Περιφερειακής Αρχής με τη σειρά των μέτρων και των νομοθετικών ρυθμίσεων για την ανακούφιση των πληγέντων.

Capital.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ