Ενταση και λυποθυμίες έξω από το ΥΠΟΙΚ σε διαμαρτυρία της ΠΟΕΔΗΝ
02/03/2016 10:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ενταση και λυποθυμίες έξω από το ΥΠΟΙΚ σε διαμαρτυρία της ΠΟΕΔΗΝ

Ένταση επικρατούσε από νωρίς το πρωί έξω από το υπουργείο Οικονομικών, όπου έχουν συγκεντρωθεί μέλη της ΠΟΕΔΗΝ και είχαν αποκλείσει τις εισόδους του κτιρίου. Οι εργαζόμενοι των δημόσιων νοσοκομείων ζητούσαν συνάντηση αντιπροσωπείας τους με τον αν. υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη.

Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ διαμαρτύρονται για το προωθούμενο σχέδιο του ασφαλιστικού, αλλά και «την υποστελέχωση, συρρίκνωση, ιδιωτικοποίηση και απαξίωση του ΕΣΥ». Με την επέμβαση της αστυνομίας, ένταση, λιποθυμίες και τραυματισμούς έληξε λίγο μετά τις 08:00 το πρωί η συμβολική κατάληψη.

Λίγο μετά τις 08:00 το πρωί, δυνάμεις της αστυνομίας επιχείρησαν να τους απωθήσουν στο απέναντι πεζοδρόμιο, με αποτέλεσμα να υπάρξουν συμπλοκές και ένταση. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μια γυναίκα τραυματίστηκε και λιποθύμησε, ενώ οι συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ κατήγγειλαν πως «ήρθαμε να δούμε τον υπουργό και μας έστειλαν τα ΜΑΤ».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννακό, τραυματίστηκε μία γυναίκα, που με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό.

Οι εργαζόμενοι είχαν προαναγγείλει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο στις 10:30, ωστόσο από τις 6 το πρωί αιφνιδιαστικά είχαν αποκλείσει την είσοδο. Οπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γιαννακός, επιχείρησαν άλλες τρεις φορές να συναντήσουν τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη, σε αντίστοιχες συγκεντρώσεις εργαζομένων έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά «ήρθαν αντιμέτωποι με ρολά και ΜΑΤ».

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά απόσυρση του ασφαλιστικού σχεδίου νόμου, ένταξη των υγειονομικών και προνοιακών υπαλλήλων στα ΒΑΕ, αύξηση των μισθών και διασφάλιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της Υγείας.

imerisia.gr