Ενταση και επεισόδια στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
08/02/2017 18:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ενταση και επεισόδια στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Ενταση και επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρυθμισης, στο πλασίο διαμαρτυρίας πυροσβεστών για την μη μονιμοποίησή τους.

Οι διαδηλωτές έσπασαν τη γυάλινη πόρτα στην είσοδο και βρίσκονται στο εσωτερικό του κτηρίου, όπου φωνάζουν συνθήματα, ενώ διαμηνύουν πως δεν θα αποχωρήσουν αν δεν δοθεί λύση στο αίτημά τους να μονιμοποιηθούν και δεν τους δεχθεί η αρμόδια υπουργός Όλγα Γεροβασίλη.

Νωρίτερα άνοιξαν, η λεωφόρος Αμαλίας και η οδός Ακαδημίας, όπου παρέμεναν κλειστές λόγω της πανελλαδικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας, που πραγματοποίησαν οι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, ζητώντας τη μονιμοποίησή τους ή την ανανέωση των συμβάσεών τους.

Η θητεία των 4.000 πυροσβεστών που προσλήφθηκαν στις 10 Φεβρουαρίου 2012 λήγει αύριο (Πέμπτη) και, όπως τονίζουν, κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο, εάν δεν μονιμοποιηθούν οι μισοί, σύμφωνα με το νόμο, και αν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις των υπολοίπων.

Οι συγκεντρωμένοι βρέθηκαν νωρίτερα στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, στην οδό Μουρούζη, ενώ, στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Στο Γενικό Λογισήριο

Συνάντηση με τη διευθύντρια του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, Θεώνη Κουφονικολάκου, έχουν αυτή την ώρα, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τα προεδρεία των ενώσεων πυροσβεστών πενταετούς θητείας, οι οποίοι πραγματοποιούν από το πρωί διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, που κατέληξε με μικρή ένταση νωρίτερα έξω από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Υπενθυμίζεται, ότι οι πενταετείς πυροσβέστες ζητούν τη μονιμοποίηση 2.290, από τους συνολικά 4.000, και την ανανέωση της σύμβασης των υπολοίπων, όπως προβλέπεται από τον νόμο, καθώς αύριο λήγει η προηγούμενη σύμβαση και δεν έχει γίνει κάτι από πλευράς κυβέρνησης.

Οι εκπρόσωποι των πυροσβεστών, μετά τη συνάντηση που είχαν με την υπουργό Διοικητηκής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, μετέβησαν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ζητώντας να δουν τον κ. Χουλιαράκη, αλλά τελικά έγιναν δεκτοί από την κ. Κουφονικολάκου, με την οποία συζητούν τα αιτήματα τους, ενώ έχουν σκοπό να μεταβούν και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να συναντηθούν με τον κ. Τόσκα.

Σημειώνεται, ότι η κ. Γεροβασίλη τούς διαβεβαίωσε ότι δεν αμφισβητείται η νομιμότητα των διαδικασιών μονιμοποίησής τους και ότι θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή διάταξη από το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για να συνεχίσουν να εργάζονται χωρίς διακοπή.

Νωρίτερα, στο γραφείο του κ. Χουλιαράκη, συναντήθηκαν με την κ. Κουφονικολάκου και οι πρόεδροι των ομοσπονδιών όλων των Σωμάτων Ασφαλείας, οι οποίοι εισήλθαν στο Γενικό Λογιστήριο με σκοπό να συναντηθούν με τον υπουργό για το θέμα των ειδικών μισθολογίων. Η διευθύντρια του γραφείου του κ. Χουλιαράκη τούς είπε ότι εντός των επόμενων δύο μηνών θα είναι έτοιμο το σχέδιο για τα ειδικά μισθολόγια, το οποίο θα τους δοθεί για να το μελετήσουν και τους διαβεβαίωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μη μειωθούν οι αποδοχές των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας. Επίσης, υποσχέθηκε ότι θα διαβιβάσει στον κ. Χουλιαράκη το επίμονο αίτημά τους να συναντηθούν με τον ίδιο προσωπικά και στη συνέχεια αποχώρησαν.

imerisia.gr