Ένωση Δικαστών-Εισαγγελέων: Δεν κάμπτεται το φρόνημά μάς από ενέργειες όπως η επίθεση σε βάρος της εισαγγελέως Τσατάνη
13/10/2016 17:27
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ένωση Δικαστών-Εισαγγελέων: Δεν κάμπτεται το φρόνημά μάς από ενέργειες όπως η επίθεση σε βάρος της εισαγγελέως Τσατάνη

Μάταια προσπαθούν να κάμψουν το ανεξάρτητο φρόνημα των δικαστικών λειτουργών, τονίζει η ένωση σε ανακοίνωσή της

Το φρόνημά μας δεν κάμπτεται με ενέργειες όπως αυτή της επίθεσης σε βάρος της εισαγγελέως Τσατάνη απαντά η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με ανακοίνωσή της.

Λίγη ώρα μετά την ανάληψη ευθύνης από τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και τις «τυφλές» απειλές σε βάρος τους οι δικαστές και οι εισαγγελείς υπενθυμίζουν ότι αυτή ήταν η τρίτη κατά σειρά σε διάστημα πέντε μηνών επίθεση σε βάρος δικαστικού.

Καταδικάζουν, δε, την επίθεση και τονίζουν ότι «μάταια» προσπαθούν όσοι βρίσκονται πίσω από αυτή «να κάμψουν το ανεξάρτητο φρόνημα των δικαστικών λειτουργών».

Η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων έχει ως εξής:

Με αφορμή την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση κατά της Εισαγγελέως Εφετών Αθηνών Γ. Τσατάνη, τρίτη κατά σειρά σε διάστημα πέντε μηνών κατά συναδέλφων, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταδικάζει απερίφραστα για ακόμα μία φορά τέτοιες ενέργειες που προσπαθούν, πλην όμως μάταια, να κάμψουν το ανεξάρτητο φρόνημα των δικαστικών λειτουργών.

Παρασκευόπουλος: Οι ενέργειες εκφοβισμού και τρομοκράτησης της δικαιοσύνης πέφτουν στο κενό

Ο κ. Παρασκευόπουλος επεσήμανε: «Η πολιτεία και η κοινωνία γνωρίζουν ότι καμιά τρομοκρατική ενέργεια δεν πρόκειται να κάμψει τη λειτουργία της δικαιοσύνης

«Η απερίφραστη καταδίκη τρομοκρατικών επιθέσεων είναι αυτονόητη. Εξίσου αυτονόητη είναι και η πλήρης στήριξη στους δικαστικούς λειτουργούς από το υπουργείο Δικαιοσύνης», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, με αφορμή την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο σπίτι της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη.

Ακόμη, ο κ. Παρασκευόπουλος επεσήμανε: «Η πολιτεία και η κοινωνία γνωρίζουν ότι καμιά τρομοκρατική ενέργεια δεν πρόκειται να κάμψει τη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Οι απειλές ή και ενέργειες εκφοβισμού και τρομοκράτησής της πέφτουν στο κενό».

Πηγή: protothema.gr