Ενισχύονται τα μπλόκα των αγροτών σε όλη τη χώρα
02/02/2017 14:42
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ενισχύονται τα μπλόκα των αγροτών σε όλη τη χώρα

Ενισχύονται τα κατά τόπους μέτωπα των αγροτών ανά τη χώρα, με περισσότερα τρακτέρ και τους επικεφαλής των κινητοποιήσεων να προσανατολίζονται και σε νέες δράσεις πέραν του αποκλεισμού των δρόμων. Χθες έκλεισε η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Σερρών στο ύψος του Λευκώνα από αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού, ενώ κλειστή παρέμεινε για αρκετές ώρες η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Ευζώνων, στο τελωνείο που βρίσκεται στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια.

Από την Ελλάδα δεν μπορεί να περάσει κανείς με αυτοκίνητο προς τα Σκόπια αφού εκτός από το αγροτικό μπλόκο με περίπου 300 τρακτέρ, η Αστυνομία δεν επιτρέπει σε κανένα φορτηγό να προσεγγίσει τον τελωνειακό σταθμό και κόβει την κυκλοφορία στο Πολύκαστρο.

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας παραμένουν στον κόμβο της Ειδομένης, ενώ στο σημείο, αναμένονται αγρότες από Σκύδρα, ορεινή Έδεσσα και Μελίσσι. Ήδη στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί με τα τρακτέρ τους, που υπολογίζονται σε πάνω από 350, αγρότες και κτηνοτρόφοι.

Την ίδια ώρα, κάλεσμα στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας να πάρουν μέρος στο αγροτικό συλλαλητήριο που οργανώνει την Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, στις 6 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, απευθύνει το μπλόκο της Νίκαιας. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι οι μικρομεσαίοι αγρότες βγήκαν ξανά φέτος στους δρόμους «γιατί η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν ικανοποίησε τα δίκαια αιτήματα που προβάλλαμε στα περσινά 40ήμερα μπλόκα, αλλά, με την αντιλαϊκή πολιτική της, πρόσθεσε κι άλλα βάρη στις πλάτες μας, που θα μας στείλουν, γρηγορότερα, στον Καιάδα του ξεκληρίσματος και της εξαθλίωσης». Δηλώνει επίσης ότι «με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα δεν έχουμε κανένα λόγο να έλθουμε σε αντιπαράθεση, όπως επιδιώκει η κυβέρνηση, υποκινώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό».

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι κινητοποιήσεις αγροτών σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία, με αποκλεισμούς εθνικών οδών και συγκεντρώσεις αγροτικών μηχανημάτων δίπλα από οδικές αρτηρίες. Στην Ηλεία, οι αγρότες έκλεισαν την εθνική οδό Πατρών - Πύργου στο ύψος της περιοχής Λατίφι. Στην Αχαΐα, αγρότες έχουν αρχίσει να σταθμεύουν αγροτικά μηχανήματα δίπλα από την εθνική οδό Πατρών - Πύργου, στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας. Την Κυριακή το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση, όπου θα αποφασισθεί αν θα κλιμακωθούν ή όχι οι κινητοποιήσεις. Στην Αιγιάλεια, αγρότες αποκλείουν κάθε απόγευμα για περίπου τρεις ώρες την εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου.

Στην Αιτωλοακαρνανία, αγρότες έχουν παρατάξει τρακτέρ δίπλα από την εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλοβρύσου, αλλά δεν έχουν πάρει απόφαση για αποκλεισμό του δρόμου. Επίσης, στην περιοχή της Βόνιτσας αγρότες προχωρούν κάθε μεσημέρι σε συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Βόνιτσας - Λευκάδας, στο ύψος του κόμβου της «Βρυσούλας».

imerisia.gr