Ενεργοποιείται και ο στρατός στο προσφυγικό
31/01/2016 19:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ενεργοποιείται και ο στρατός στο προσφυγικό

Στην επιτάχυνση των έργων για την έγκαιρη αποπεράτωση των κέντρων υποδοχής προσφύγων και μεταναστών (hotspots) στα πέντε νησιά -Σάμο, Λέσβο, Χίο, Κω και Λέρο- καθώς και των δύο κέντρων μετεγκατάστασης (relocation) στην ενδοχώρα, προχωρά η κυβέρνηση, η οποία αποφάσισε επίσης την ενεργότερη συμμετοχή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στη διαδικασία.

Στόχος είναι, μέχρι την επόμενη Σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών, η Ελλάδα να έχει υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, αναφέρει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και υπογραμμίζει ότι αντίστοιχο αίσθημα ευθύνης θα πρέπει επιδείξουν μέχρι τότε τόσο οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ όσο και οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί.

Το προσφυγικό ζήτημα βρέθηκε στο επίκεντρο διυπουργικής σύσκεψης που έγινε χθες Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, Επικρατείας, για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, οι αναπληρωτές υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Δημήτρης Τόσκας, Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, Μεταναστευτικής πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκος Ξυδάκης, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Δ. Παπαγιαννάκος.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει:

- να ορίσει άμεσα προσωρινούς συντονιστές στα 5 κέντρα υποδοχής στα νησιά

- να επιβλέψει και να συνδράμει με κάθε διαθέσιμο μέσο στην ολοκλήρωση των έργων κατασκευής ώστε τα hotspots να είναι έτοιμα προς λειτουργία εντός των επόμενων δύο εβδομάδων.

- τη στελέχωση και λειτουργία κινητών μαγειρείων στα πέντε νησιά προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πρόσφυγες.

- να παραχωρήσει τα στρατόπεδα Σίνδου και Σχιστού, άμεσης χωρητικότητας 500 ατόμων, με δυνατότητες φιλοξενίας επιπλέον 4.000 ατόμων το καθένα, για τη δημιουργία κέντρων μετεγκατάστασης (Relocation Camp). Παράλληλα, αναλαμβάνει, την έγκαιρη παράδοσή τους καθώς και τη λειτουργία τους.

Την ίδια ώρα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει την ταχύτατη πλήρη στελέχωση με προσωπικό των 5 κέντρων υποδοχής προκειμένου στα κέντρα να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης ταυτοποίησης των προσφύγων.

Κατά τη διάρκεια της διυπουργικής σύσκεψης, κοινή εκτίμηση ήταν ότι η Ελλάδα μέχρι την επόμενη Σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών θα έχει υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

"Ας ελπίσουμε ότι το ίδιο αίσθημα ευθύνης θα επιδείξουν μέχρι τότε τόσο οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ όσο και οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί", αναφέρει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Francisco de Toledo avatar
  Francisco de Toledo31/01/2016 21:32:11

  Ειδικά με την συγκεκριμένη πολιτική ηγεσία που εχει ο στρατός το λύσαμε το πρόβλημα... Αλλο ενα επικοινωνιακό πυροτέχνημα που απευθύνεται στους χαμηλής νοημοσύνης που πιστεύουν πως για κάθε πρόβλημα εχει ο στρατός μια μαγική λύση. Κάτι ανάλογο με τις μπαρούφες πως θα ενεργοποιήσει ο στρατός τη φαρμακοβιομηχανία του για να καλυφτούν οι ανάγκες της χώρας. Απλά ειναι ανίκανοι να φέρουν σε πέρας και το πιο απλό project αλλα παίζουν άριστα την επικοινωνία και όσο υπάρχουν πολλοί που μασάνε θα επιβιώνουν. Ούτε υπουργό δικό τους ικανό δεν εχουν για το αντίστοιχο πόστο και έβαλαν τον Μουζαλα που τρέχει ο άνθρωπος και δεν φτάνει για πραγματα που δεν ειναι και του γνωστικού του αντικειμένου. Ευτυχώς βέβαια που δεν έμεινε η χριστοδουλοπουλου γιατί μέχρι και Μεξικάνοι θα μας έρχονταν για να περάσουν με μέσω Ελλάδας Αμερική.

 2. ΤΤ avatar
  ΤΤ01/02/2016 00:15:19

  Η δουλειά του στρατού ΔΕΝ είναι να τα΄'ι'ζει και να στεγάζει τον εισβολέα. Για την ακρίβεια είναι η ΑΚΡΙΒΩΣ αντίθετη.


  Επειδή οι σύντροφοι ΔΕΝ νιώθουν, θα σας πώ κάτι που θα καταλάβετε: ΔΕΝ οφείλω πια φόρους σε ανθελληνικό κράτος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή!H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.