Ελεύθερος με εγγύηση και περιοριστικούς όρους ο εφοπλιστής Ι. Καραγιώργης
04/10/2016 18:57
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ελεύθερος με εγγύηση και περιοριστικούς όρους ο εφοπλιστής Ι. Καραγιώργης

Ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 100.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτικής εμφάνισης μία φορά την βδομάδα στο Αστυνομικό Τμήμα αφέθηκε ο 66χρονος εφοπλιστής Ιωάννης Καραγιώργης που συνελήφθη στο σπίτι του στη Γλυφάδα μετά από ένταλμα των Ολλανδικών Αρχών.

Ο εφοπλιστής, που αμφισβητεί την δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του στην Ολλανδία για τα αδικήματα της απάτης, πλαστογραφίας και δόλιας πτώχευσης, προσέφυγε δια του συνηγόρου του Γιάννη Μαντζουράνη κατά της Εισαγγελική διάταξης για προσωρινή του κράτηση. Η προσφυγή έγινε δεκτή από το αρμόδιο δικαστήριο, με αντίστοιχη εισαγγελική πρόταση, το οποίο διέταξε επέβαλε και τους όρους.

Η υπεράσπιση του κ. Καραγιώργη ανέφερε στο δικαστήριο ότι αν και γνωστή στις ολλανδικές αρχές η διεύθυνση του εφοπλιστή, του εστάλη κλήση για όσα του καταλογίζονται σε ανύπαρκτη διεύθυνση. Το θέμα της έκδοσης ή μη στην Ολλανδία του κ. Καραγιώργη θα κριθεί όταν σταλεί από τις αρχές της χώρας ο φάκελος με το επίσημο αίτημα.

Πηγή: ΑΠΕ-imerisia.gr