Ελεύθερος αφέθηκε τελικά ο 23χρονος Ρομά για τους πυροβολισμούς στο Μενίδι
12/06/2017 17:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ελεύθερος αφέθηκε τελικά ο 23χρονος Ρομά για τους πυροβολισμούς στο Μενίδι

Ελεύθερος αφέθηκε ο νεαρός Ρομα καθώς το δικαστήριο αποφάσισε να του δώσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεσή του. Προηγουμένως ο συνήγορος του κατηγορουμένου είχε αποσύρει την αίτηση εξαίρεσης. Έτσι, το δικαστήριο ανέβηκε στην έδρα και ανακοίνωσε την απόφαση.

Νωρίτερα, τοCapital.grμετέδιδε τα εξής:Στην ποινή των 40 μηνών χωρίς αναστολή και χωρίς μετατροπή, δηλαδή στον δρόμο προς την φυλακή, κατέληξε - μέχρι στιγμής- η ετυμηγορία του Μονομελούς αυτοφώρου, ενώπιον του οποίου προσήχθη ο 23χρονος Ρομά, ο οποίος ομολόγησε πως πυροβολούσε με κυνηγετική καραμπίνα, το απόγευμα που έχασε τη ζωή του ο 11χρονος Μάριος στην αυλή του σπιτιού του.

Η ανακοίνωση όμως της ποινής και κυρίως της μη μετατροπής της, αφού σύμφωνα με το δικηγόρο του έχει λευκό ποινικό μητρώο, προκάλεσε την αίτηση εξαίρεσης εκ μέρους της υπεράσπισης κατά της προέδρου του Δικαστηρίου: "πρόκειται για ποινή εξοντωτική, η οποία επιβάλλεται λόγω του κλίματος που έχει δημιουργηθεί, ενω δεν έχει καμία σχέση και δεν κατηγορείται, για την απώλεια του άτυχου παιδιού. Το Σάββατο, δικάστηκαν άλλα δυο άτομα που συνελήφθησαν γιατί επίσης πυροβολούσαν με κυνηγετικές καραμπίνες και τους επιβλήθηκε ποινή 8 μηνών απο το ίδιο δικαστήριο (σ.σ με άλλη σύνθεση). Πως γίνεται τώρα να επιβάλλεται τέτοια ποινή;", αναρωτήθηκε σε έντονο ύφος ο συνήγορος του 23χρονου, Γιάννης Γλύκας, ο οποίος υπέβαλλε αίτημα εξαίρεσης της προέδρου: "η δικαστική απόφαση είναι απόφαση μεροληψίας", είπε, ενώ αργότερα δήλωσε στους δημοσιογράφους πως "ήταν μια απόφαση κατά παραγγελία εξόντωσης του κατηγορουμένου. Το τμήμα ανθρωποκτονιών είπε πως δεν έχει καμία σχέση με τον θάνατο του παιδιού. Παραδέχτηκε, ενω θα μπορούσε να το αρνηθεί αφού δε βρέθηκαν ούτε η καραμπίνα, ούτε σκάγια, ούτε κάλυκες και δεν τον είδε κανείς, ότι έριξε έναν- δυο πυροβολισμούς σε ένα γλέντι. Και γιαυτό τον τιμωρούν εξοντωτικά;".

Γλέντι

Ο νεαρός βρισκόταν σε σπίτι σε σχετικά κοντινή απόσταση απο το σχολείο που έχασε τη ζωή του ο Μάριος. Σύμφωνα με όσα είπε στο δικαστήριο, πυροβόλησε μια- δυο φορές με καραμπίνα, καθώς βρισκόταν με φίλους του στο σπίτι και "γιορτάζαμε για την αδελφή μου", όπως είπε.

Την ίδια ημέρα συνελήφθησαν δυο ακόμα άτομα που παραδέχτηκαν ότι πυροβολούσαν με καραμπίνες από ένα άλλο σπίτι που βρίσκεται 500 μέτρα από το σχολείο. Εκεί γινόταν γλέντι γιατί δεν προφυλακίστηκαν δυο γυναίκες- η μητέρα και η σύζυγος- ενός 17χρονου που είχαν συλληφθεί για κατοχή 230 γραμμαρίων ηρωίνης και 30 γραμμάριων κοκαΐνης Οι δυο συλληφθέντες δικάστηκαν το Σάββατο και τους επιβλήθηκε ποινή 8 μηνών με αναστολή ή μετατροπή κατά περίσταση και αφέθηκαν ελεύθεροι. Αντίθετα ο 23χρονος ζήτησε τριήμερο καθώς απουσίαζε ο δικηγόρος του.

capital.gr