Έκρηξη στο πρατήριο καυσίμων του Προέδρου της ΟΒΕ
12/12/2017 09:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έκρηξη στο πρατήριο καυσίμων του Προέδρου της ΟΒΕ

Έκρηξη σημειώθηκε στις 05:30 στο πρατήριο υγρών καυσίμων του προέδρου της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, Μιχάλη Κιούση, που βρίσκεται στη λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Ανάβυσσο.

Η φωτιά που προκλήθηκε σβήστηκε από 15 πυροσβέστες που επιχείρησαν με 6 οχήματα και δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η έκρηξη προήλθε από αυτοσχέδιο μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στην είσοδο του πρατηρίου.

Στο σημείο βρίσκονται αυτή την ώρα άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, καθώς και του Τμήματος Εκβιαστών.

"Έχουν σπάσει τα τζάμια σε δύο οικοδομικά τετράγωνα" δήλωσε ο Μιχάλης Κιούσης στον ΣΚΑΙ, περιγράφοντας την ισχύ της έκρηξης.

"Η έκρηξη έγινε το 5.20 το πρωί, και 5.50 το πρωί θα άνοιγα, και θα είχα εξαϋλωθεί… Δέκα βήματα είναι το πρατήριο από το σπίτι μου" ανέφερε χαρακτηριστικά.

"Δεν μπορώ να το εξηγήσω, είναι ανεξήγητο… Δεν πάει κάπου το μυαλό μου, μόνο με την ιδιότητα ως προέδρου μού πάει αν έχω ενοχλήσει τίποτα λαμόγια του χώρου" ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΟΒΕ. Όπως εξήγησε ο κ. Κιούσης, δεν έχει προσωπικές διαφορές με κανέναν, και δεν είχε δεχθεί απειλές το προηγούμενο διάστημα.

Η ΠΟΠΕΚ καταδικάζει την βομβιστική επίθεση

Την άμεση διαλεύκανση της βομβιστικής επίθεσης στο πρατήριο καυσίμων στην Ανάβυσσο τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στη Ανάβυσσο ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων.

Η ΠΟΠΕΚ καταδικάζει την επίθεση και κάνει λόγο για εγκληματική ενέργεια που στόχευε σε ανθρώπινα θύματα.

capital.gr