Εισβολή της ΠΟΕΔΗΝ στο υπουργείο Υγείας
25/01/2018 13:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εισβολή της ΠΟΕΔΗΝ στο υπουργείο Υγείας

Ένταση επικράτησε στο υπουργείο Υγείας, όταν αστυνομικοί εμπόδισαν μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) να εισέλθουν στο κτίριο. Σύμφωνα με τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝυπήρχε προγραμματισμένη συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Ωστόσο, οι αστυνομικοί εμπόδισαν την είσοδό τους καθώς θεώρησαν ότι ήταν υπεράριθμοι.

Λίγο νωρίτερα, μέλη της ΠΟΕΔΗΝ φορώντας μάσκες με τα πρόσωπα του Αλέξη Τσίπρα και του Παύλου Πολάκη μοίρασαν ψωμί και ελιές έξω από το υπουργείο Υγείας, καθώς υποστηρίζουν ότι τα μέτρα της κυβέρνησης τους οδηγούν στα συσσίτια.

25/01/2018

Σημειώνεται πως οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διαμαρτύρονται γιατί τους περικόπτεται το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

"Περικόπτουν το ανθυγιεινό επίδομα. Το παραπέμπουν σε επιτροπή, η οποία θα το αντικαταστήσει με υποτυπώδη μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας" σημειώνει, σε ανακοίνωσή της, ηΠΟΕΔΗΝκαι προσθέτει: "Συνεχίζουν να αρνούνται την αυτονόητη ένταξή μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα". Επίσης, αναφέρει ότι τα νοσοκομεία "καταρρέουν" εξαιτίας τηςυποχρηματοδότησηςκαιυποστελέχωσης.

capital.gr