Εισαγγελική έρευνα μετά την κατάθεση Μαρινάκη για τον Γιαννουσάκη
05/07/2017 19:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εισαγγελική έρευνα μετά την κατάθεση Μαρινάκη για τον Γιαννουσάκη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από την Εισαγγελία Πειραιά έρευνα που ξεκίνησε μετά τις καταγγελίες του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έδωσε την κατάθεσή του για την υπόθεση του Noor 1, ο ισοβίτης Ευθύμιος Γιαννουσάκης.

Η έρευνα ξεκίνησε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πειραιά, ο οποίος ερευνά τις καταγγελίες του επιχειρηματία, όπως ο ίδιος τις διατυπώνει στη μηνυτήρια αναφορά του που κατέθεσε στη Δικαιοσύνη.

Ειδικότερα, ο κ. Μαρινάκης επικαλείται σειρά στοιχείων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τα οποία ο κρατούμενος Ευθύμιος Γιαννουσάκης δέχθηκε πιέσεις για να τον στοχοποιήσει στην υπόθεση της μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο Noor 1.

Μάλιστα, ο κ. Μαρινάκης σε κατάθεση του στις εισαγγελικές αρχές επιβεβαίωσε το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς του, ενώ το επόμενο διάστημα ο εισαγγελέας αναμένεται να καλέσει και να εξετάσει και τους μάρτυρες που έχουν προταθεί από την πλευρά του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Με την αναφορά του, ο επιχειρηματίας στρέφεται σε βάρος του αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος και κάθε άλλου υπευθύνου που φέρονται να είχαν ρόλο στις πιέσεις που ασκήθηκαν στον ισοβίτη για να τον εμπλέξει στην υπόθεση του Noor 1.

Τέλος, να σημειωθεί πως εάν ο εισαγγελέας εντοπίσει ευθύνες πολιτικών προσώπων, τότε θα διαβιβάσει το φάκελο στη Βουλή, σύμφωνα με τον νόμο.

protothema.gr