Εισαγγελέας στην ΑΣΟΕΕ για τις επιθέσεις ξυλοδαρμού
02/11/2017 22:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εισαγγελέας στην ΑΣΟΕΕ για τις επιθέσεις ξυλοδαρμού

Εισαγγελέας "μπαίνει" στην ΑΣΟΕΕ, μετά από τους αλλεπάλληλους ξυλοδαρμούς που έχουν καταγγελθεί το τελευταίο διάστημα στο Πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών διέταξε τη διενέργεια έρευνας, ζητώντας την αποκάλυψη των δραστών που επιτέθηκαν σε βάρος ατόμου με ειδικές ανάγκες, αλλά και αυτών που προ ημερών τραυμάτισαν άτομο που έφευγε από το αναγνωστήριο. Μάλιστα, όταν μία διοικητική υπάλληλος επιχείρησε να αποτρέψει την επίθεση, δέχθηκε και η ίδια βίαιη ενέργεια. Η πρυτανεία του Πανεπιστημίου εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό, κάνοντας λόγο για αποτρόπαια γεγονότα.

"Την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 20:00 περίπου, ομάδα νεαρών επιτέθηκε και τραυμάτισε άτομο που αποχωρούσε εκείνη την ώρα από το Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Διοικητική υπάλληλος του Ιδρύματος, που επιχείρησε να αποτρέψει τη βίαιη αυτή ενέργεια, δέχτηκε και η ίδια επίθεση από την ίδια ομάδα. Τέτοια γεγονότα θυμίζουν μαύρες στιγμές της ιστορίας και είναι καθήκον όλων μας να τα αποβάλουμε από τους χώρους μας και τις κοινότητες μας, ακόμα δε περισσότερο από τους χώρους του Πανεπιστημίου Τέτοια αποτρόπαια γεγονότα αποσκοπούν στην αποσταθεροποίηση του δημόσιου Πανεπιστημίου και στην εκτροπή από την ομαλή ακαδημαϊκή και δημοκρατική λειτουργία του. Καλείται όποιο μέλος της κοινότητας του Ιδρύματος γνωρίζει οτιδήποτε γι’ αυτό το γεγονός να το γνωστοποιήσει στη διοίκηση του Πανεπιστημίου, προκειμένου αυτή να προβεί στις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες για την προστασία του Ιδρύματος και τον εντοπισμό και την τιμωρία των ενόχων".

capital.gr