«Είναι και η πατρίδα ανόητε»
26/01/2016 20:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Είναι και η πατρίδα ανόητε»

Η Ελλάδα βρίσκεται υπό σοβαρή εθνική απειλή. Δεν είναι το μνημόνιο, δεν είναι η τρόικα και η αξιολόγηση. Είναι το προσφυγικό και ο κίνδυνος να τεθεί η χώρα εκτός Σένγκεν. Όλα τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου αλλά και οι φήμες ότι αύριο στο Κολέγιο των Επιτρόπων η Ελλάδα θα είναι στο κεντρικό μενού, προκαλούν τρόμο.

Η χώρα εκτός της Ζώνης Σένγκεν; Θα απομονωθεί με τέτοιο τρόπο η Ελλάδα;

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα είχε καταστροφικές συνέπειες καθώς στην πράξη θα σήμαινε τον αποκλεισμό της χώρας μας από την ευρωπαϊκή ζώνη ελεύθερης κίνησης των πολιτών, ένα από τα σημαντικότερα κεκτημένα για τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Ουσιαστικά διώχνουν την Ελλάδα από τον βασικό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την αφήνουν μόνη της βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

Σε συνδυασμό με την αποκάλυψη του Μουζάλα για κοινοτικό αίτημα να φτιάξει η Ελλάδα στρατόπεδο 300-400 χιλιάδων προσφύγων, αντιλαμβάνεται κανείς ότι τα πράγματα είναι εξαιρετικά σοβαρά. Ότι δεν έκανε ο Σόιμπλε που ήθελε να μας βγάλει εκτός ευρώ, το κάνουν τώρα δια της πλαγίας με τους πρόσφυγες.

Η χώρα κινδυνεύει άμεσα να μετατραπεί σε αποθήκη χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών. Εκατοντάδες χιλιάδες θα εγκλωβιστούν στα ελληνικά σύνορα καθώς δεν θα μπορούν να περάσουν χωρίς ελέγχους. Και την ίδια στιγμή οι Έλληνες πολίτες, έπειτα από τόσα χρόνια ελεύθερης διακίνησης στις χώρες Σένγκεν θα αναγκάζονται να δέχονται ελέγχους, να χρησιμοποιούν διαβατήρια. Τέτοια ντροπή. Γίναμε Βουλγαρία και δεν το έχουμε καταλάβει. Είμαστε με το ένα πόδι εκτός του ευρώ και με το άλλο εκτός της Συνθήκης Σένγκεν.

Πρόκειται για μια άκρως επικίνδυνη και εξευτελιστική εξέλιξη με την ευθύνη της κυβέρνησης του Τσίπρα. Η πολιτική που ακολούθησε στο Προσφυγικό ήταν και συνεχίζει να είναι καταστροφική. Και γίνεται ακόμη χειρότερη εξαιτίας της τακτικής της σύγκρουσης που επιλέγει με τους εταίρους. Αντί να χρησιμοποιήσει το χαρτί της πίεσης του προσφυγικού, το έχει μετατρέψει σε βαρίδι και σε μειονέκτημα για τη χώρα. Και φτάσαμε στο σημείο να λένε οι ξένοι «α τους κακόμοιρους τους Έλληνες. Δεν τους κουρεύουμε το χρέος να κρατήσουν τους πρόσφυγες;»

Είναι πράγματι ένα θέμα που θα έπρεπε να απασχολεί σοβαρά την κυβέρνηση. Τι βλέπετε να κάνει; Στέλνει τον κακόμοιρο τον Μουζάλα να βολοδέρνει στις Βρυξέλλες αντί να κινήσει ο ίδιος ο Τσίπρας γη και ουρανό να αποτρέψει το εφιαλτικό σενάριο.

Όμως, γιατί να το κάνει; Πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 δεν έλεγε «ας μας βγάλουν από τη Σένγκεν;» Ή μήπως να υιοθετήσουμε την άποψη ορισμένων που λένε «τι σκατά είναι αυτή η Σένγκεν; Έτσι κι αλλιώς δεν πάμε ταξίδια, ας μας αποβάλουν». Είναι η Συριζαίϊκη λογική της υποβάθμισης των πάντων. Η ισοπέδωση ότι δεν αρέσει στους ιδεοληπτικούς της ψευτοαριστεράς. Δυστυχώς για την Ελλάδα ο ηγέτης της, αυτός που σήμερα κυβερνά είναι ελάχιστος. Δεν μπορεί ούτε τα βασικά να διαχειριστεί, θα είναι ικανός να διαχειριστεί εθνικά θέματα;

Κάποιος επιτέλους πρέπει να του φωνάξει: «Είναι και η πατρίδα ανόητε».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ξενοφώντας avatar
  Ξενοφώντας 26/01/2016 21:23:40

  Ακόμη και το ενδεχόμενο αποβολής μας από την συνθήκη Σέγκεν μπορεί να είναι αξιοποιήσιμο !
  Υπό την προϋπόθεση ότι θα αποτελέση το έναυσμα για πολλές κατά συρροήν αναθεωρήσεις της στάσεώς μας, π.χ.
  1. στην συνέχιση αποπληρωμής των δόσεών μας,
  2. στην συνέχιση συζητήσεων με τούς θεσμούς, πού μας έλαχε τρομάρα μας μία Αριστερή Κυβέρνηση να βάλη στο παιχνίδι για τά καλά καί τον υπερατλαντικό παράγοντα...,
  3. στην συνέχιση εξυπηρετήσεως των ...ανομολογήτων σχεδίων του Νorth Atlantic Treaty Organisation στην ευρύτερη περιοχή μας, ιδίως τώρα πού η γεωπολιτική μας θέση αναβιβάσθηκε,
  4. στην συνέχιση συσφίξεως των σχέσεων μας με Ρωσσία-Ιράν-Κίνα-Ισραήλ-Αίγυπτο-Κύπρο,
  5. στην απευθείας ανάθεση ερευνών υδρογονανθράκων, στις υπόλοιπες 17 από τις αρχικώς 20 επιλεγείσες από Σαμαρά περιοχές,
  6. στην έμπρακτη καταγγελία της Τουρκίας σε όλους τους διεθνείς Οργανισμούς ότι αυτή αποτελεί την εύκολη δίοδο των μεταναστών προς την Ευρώπη και στην απαίτηση διακοπής των προενταξιακών διαδικασιών για είσοδό της στην Ευρ. Ένωση,
  7. στην άμεση εγκατάλειψη του νέου ετοιμαζόμενου σχεδίου Ανάν για την Κύπρο... (πολύ σύντομα η Τουρκία θα αναγκασθή από μόνη της να αποσύρη τά στρατεύματά της από την Μεγαλόνησο...)
  Αλλά όλα αυτά τά ρηξικέλευθα με μία Εθνική Κυβέρνηση, με συμμετέχοντες ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΚΚΕ-ΑΝΕΛ-ΔΗΜ. ΣΥΜ. (άς αφήση την επανάσταση για αργότερα το ΚΚΕ...).
  Είμαστε σε τραγικό σημείο, αυτή η δύσμοιρη Πατρίδα των Νεοελλήνων -πού αντιδρούν στα τεκταινόμενα πάντοτε με κρίσιμη διαφορά φάσεως- κινδυνεύει!!!
  Μικροπολιτικά και μικροκομματικά παιχνίδια δεν χωρούν εδώ πού φθάσαμε.
  Για όλα τά ανωτέρω χρειαζόμαστε γενναίους στην ψυχή και ανθεκτικούς στις προκλήσεις Πολιτικούς.
  Τους έχουμε ?
  Οι εξελίξεις θα δείξουν...
  Αλλοιώς, ο καιροσκόπος θα αναλάβη ερείπια, χωρίς ...υπηκόους. Άλλοι θα έχουμε πεθάνει στον επερχόμενο πόλεμο (κυριολεκτικά και μεταφορικά), άλλοι θα έχουν μεταναστεύσει για τά νησιά Φίτζι του Ειρηνικού ή τους φορολογικούς παραδείσους πού ως γνήσια καθάρματα προνόησαν να μεταφέρουν εθνικό πλούτο εκεί ''για τις δύσκολες ημέρες της ζωής τους''.
  Από εδώ και πέρα ζυγίζουμε τους Πατριώτες, και η συνείδηση Ελληνικότητος περνά μόνον μέσα από σύμπραξη σε Πανεθνική Κυβέρνηση. Σταράτες κουβέντες !

 2. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 27/01/2016 08:31:11

  Οι Ευρωπαίοι μάς λένε ότι οφείλουμε να φυλάξουμε τα θαλάσσια σύνορά μας. Σύμφωνα με την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο. Οι Ευρωπαίοι μάς προτείνουν να δεχτούμε δική τους συνοριοφυλακή, που θα επιτελούσε το έργο, το οποίο εμείς αδυνατούμε να διεκπεραιώσουμε. Η απάντηση του ΣΎΡΙΖΑ ήταν και είναι "ναι μεν αλλά".-- Μα είναι δυνατόν; Να σταματήσουμε την ασυδοσία των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στα νησιά του Αιγαίου και έχουν στελεχωθεί με φανατικούς Μουσουλμάνους; Να χάσουμε την έξωθεν καλή μαρτυρία της ακτιβίστριας Βανέσσας Ρεντγκρέιβ; Να μη διεκδικήσουμε το Νόμπελ ειρήνης για το ότι οι λιμενικοί μας από ακρίτες των συνόρων μας έχουν μετατραπεί σε διασώστες; Ε, λοιπόν ΟΧΙ ! Αυτό δε θα το δεχτούμε ποτέ! Δε θα απεμπολήσουμε ποτέ τις διεθνιστικές μας προσκολλήσεις και τις εθνομηδενιστικές μας ιδεοληψίες. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Όλες αυτές οι συριζέικες κουτοπονηρίες και μαϊμουδιές σε ένα και μόνο οδηγούν -- ένα και μόνο βροντοφωνάζουν: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΑΣ!

 3. tt avatar
  tt 27/01/2016 11:26:21

  Τωωρα η πατρίδα.

  Πέρσι ψηφίστηκε ο νόμος για άμεση απόδοση διαβατηρίου σε όποιον εμφανιστεί στα συνορα .

  ΠΕΡΣΙ είπε ο Τσιπρας οτι δεν αναγνωρίζει τα συνορα της χωρας.

  ΜΕΤΑ απο το "Σάμπως υπάρχουν συνορα;" Τον ξαναψήφισαν οι Ελλαδίτες.

  Τωρα πια πεθανε η πατρίδα. Ο σώζων εαυτόν σωθήτω .

 4. vagdag avatar
  vagdag 27/01/2016 15:17:28

  ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ ΟΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ , ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΘΑ ΤΟ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΥΣ , ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ.ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ .

 5. Παράξενος avatar
  Παράξενος 27/01/2016 15:22:25

  To μεγάλο πρόβλημα του Έλληνα είναι ότι δε δέχεται να ζει με κανόνες που έφτιαξαν άλλοι. Σέγκεν; Ευρώ; Μπορεί να ζήσει και χωρίς αυτά. Αρκεί να ικανοποιεί τον εγωϊσμό του.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.