Εικόνες ντροπής στο Αττικό Νοσοκομείο
08/07/2016 13:57
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εικόνες ντροπής στο Αττικό Νοσοκομείο

Εικόνες ντροπής κάνουν τον γύρο της Ελλάδας για το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικόν, όπου οι διάδρομοι είναι γεμάτοι με 140 ράντζα «φιλοξενώντας» ακόμα και διασωληνωμένους αρρώστους!

Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο αλλά και οι γιατροί σε μια κραυγή αγωνίας παρουσιάζουν τις εικόνες εξαθλίωσης του νοσοκομείου. Οι φωτογραφίες που δημοσιοποίησε το Σωματείο Εργαζομένων ένα 24ωρο μετά το «κλείσιμο» της εφημερίας την προηγούμενη Τρίτη, αποτυπώνουν με τον πιο θλιβερό τρόπο την κατάρρευση του νοσοκομείου και του δημόσιου συστήματος υγείας.

Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι και οι γιατροί του «Αττικόν» καταγγέλλουν «για άλλη μια φορά την αθλιότητα που ζουν οι ασθενείς και οι υγειονομικοί του νοσοκομείου, την επικίνδυνη και εξευτελιστική νοσηλεία των ασθενών μας σε ράντζα και φορεία στους διαδρόμους», ενώ δίνει στη δημοσιότητα και φωτογραφίες οι οποίες αποτυπώνουν τη δραματική κατάσταση. Τα στοιχεία που παραθέτουν είναι συγκλονιστικά.

Υπερπληρότητα έως και 130% συνεχώς στο νοσοκομείο.

Νοσηλευτικές πτέρυγες των 35 και 40 κλινών να δέχονται 60 ασθενείς.

Στην γενική εφημερία 5/7/2016 έγιναν πάνω από 230 εισαγωγές και 140 ράντζα φορεία.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να παλέψουν «για να γίνει το ΑΤΤΙΚΟ ένα σύγχρονο δημόσιο και δωρεάν νοσοκομείο, μιας πραγματικής ιατρονοσηλευτικής φροντίδας, είτε το θέλει η διοίκηση και οι υπηρεσίες του υπουργείου υγείας είτε όχι».

«Δεν θα ανεχτούμε άλλο αυτό το χάλι. Κάνουμε πολλά χρόνια υπομονή. Έχουμε εξαντλήσει όλα τα μέσα (ακόμα και καταθέσεις στον εισαγγελέα), έχουμε επανειλημμένα δημοσιοποιήσει το πρόβλημα, έχουμε τεκμηριώσει επιστημονικά τις επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας. Έχουμε προβεί σε αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις. Έχουμε τη στήριξη όλων των φορέων της περιοχής (σωματείων, δήμων, λαϊκών επιτροπών και λοιπών φορέων)» επισημαίνουν οι εργαζόμενοι και συμπληρώνουν ότι «για το πρόβλημα με τα ράντζα στο ΑΤΤΙΚΟ δεν ευθύνονται οι γιατροί και το προσωπικό! Το πρόβλημα είναι συνέπεια της πολιτικής της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης, που ακολουθεί και αυτή η κυβέρνηση και η προηγούμενη».

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζητούν:

1 Άμεση επαναλειτουργία του νοσοκομείου Λοιμωδών πλήρως στελεχωμένου.

2 Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο ΑΤΤΙΚΟ για πλήρη λειτουργία όλων των υποδομών του (χειρουργεία, εργαστήρια, ΜΕΘ, κλειστές νοσηλευτικές πτέρυγες, ΤΕΠ).

3 Μαζικές προσλήψεις και επαναλειτουργία των δομών ΠΦΥ στην περιοχή μας (ιατρεία ΠΕΔΥ, Κέντρου Υγείας Περιστερίου, δημιουργία κέντρων υγείας αστικού τύπου σε κάθε δήμο).

«Άμεσα θα οργανώσουμε κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες κοινής δράσης με λαϊκούς φορείς και σωματεία της Δυτικής Αθήνας για την οριστική κατάργηση της ντροπιαστικής αυτής κατάστασης στα δημόσια νοσοκομεία», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι.

Νοσοκομείο Αμαλιάδας
Στη διάψευση φημών περί αναστολής της λειτουργίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας προχώρησε χθες το υπουργείο Υγείας διαβεβαιώνοντας τους τοπικούς φορείς ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο στελεχικής ενίσχυσης του εν λόγω νοσοκομείου. «Το Υπουργείο Υγείας διαβεβαιώνει τους πολίτες της Αμαλιάδας, ότι ουδέποτε ήταν στη βούληση και στο σχεδιασμό του Υπουργείου, η παύση ή η αναστολή, έστω και προσωρινή, της λειτουργίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, καθώς και οποιουδήποτε άλλου νοσοκομείου της χώρας», ξεκαθαρίζει η ανακοίνωση.

imerisia.gr