Εικόνες από την επίθεση στο γραφείο καθηγήτριας της Παντείου – Καταδικάζει η Σύγκλητος
28/02/2018 21:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εικόνες από την επίθεση στο γραφείο καθηγήτριας της Παντείου – Καταδικάζει η Σύγκλητος

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Παντείου καταδικάζει την επίθεση στο γραφείο της καθηγήτριας Χριστίνας Ζαραφωνίτου και ζητά την τιμωρία των «θρασύδειλων ενόχων».

Σημειώνει παράλληλα σε σχετική ανακοίνωση ότι «η καταστροφή Δημόσιας πανεπιστημιακής περιουσίας, στη συγκεκριμένη περίπτωση, συνιστά εγκληματική ενέργεια κατά της συναδέλφου μας και στρέφεται εναντίον του ύψιστου αγαθού της ακαδημαϊκής ελευθερίας».

Η ανακοίνωση

Η Σύγκλητος του Παντείου Πανεπιστημίου καταδικάζει την άθλια, βανδαλική διάρρηξη την οποία υπέστη το γραφείο της καθηγήτριας του Τμήματος Κοινωνιολογίας, κυρίας Χριστίνας Ζαραφωνίτου και ζητά την τιμωρία των θρασύδειλων ενόχων.

Συγκεκριμένα σήμερα το πρωί, δύο κουκουλοφόροι με τροχό και βαριοπούλες κατέστρεψαν την πόρτα του γραφείου της και τον εσωτερικό χώρο.

Η καταστροφή Δημόσιας πανεπιστημιακής περιουσίας, στη συγκεκριμένη περίπτωση, συνιστά εγκληματική ενέργεια κατά της συναδέλφου μας και στρέφεται εναντίον του ύψιστου αγαθού της ακαδημαϊκής ελευθερίας. Οι ένοχοι δεν θα μας τρομοκρατήσουν. Δηλώνουμε πως θα σταθούμε με σθένος απέναντι σε όσους αντιμετωπίζουν τις διαφορετικές ιδέες, απόψεις, θεωρίες, με ωμή και φασιστικού τύπου βία, με συμπαραστάτες το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Tα φαινόμενα βίας και καταστροφής της Δημόσιας πανεπιστημιακής περιουσίας, αποτελούν στοιχεία παρακμής και δεν έχουν καμία σχέση με την διακίνηση ιδεών.

Καταδρομική επίθεση κουκουλοφόρων στο γραφείο καθηγήτριας του Παντείου για τον Γιαγτζόγλου

Επίθεση στο γραφείο καθηγήτριας εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου πραγματοποίησαν αντιεξουσιαστές ως ένδειξη αλληλεγγύης στον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου.

Όπως κατήγγειλε η καθηγήτρια Χριστίνα Ζαραφιώτου, οι νεαροί μπήκαν στο γραφείο της την ώρα που απουσίαζε και προκάλεσαν φθορές ενώ έσπασαν την πόρτα. Μάλιστα, ανέβασαν και ανακοίνωση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ενημερώνοντας για την πράξη τους.

Την υπόθεση χειρίζεται η Κρατική Ασφάλεια.

Το κείμενο των αντιεξουσιαστών:

«Σήμερα, 28/2 επιτεθήκαμε στο γραφείο της διευθύντριας-καθηγήτριας του μεταπτυχιακού της εγκληματολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο ως ένδειξη ελάχιστης αλληλεγγύης στον σύντροφό μας και απεργό πείνας και δίψας Ντίνο Γιαγτζόγλου που αυτή τη στιγμή βλέπει τον θάνατο με τα ίδια του τα μάτια ενώ το σώμα του στραγγίζεται κυριολεκτικά μέσα στα κολαστήρια της ελληνικής δημοκρατίας. Το μόνο που απαιτεί ο Ντίνος είναι να μεταφερθεί στις φυλακές του Κορυδαλλού για να μπορεί να βρίσκεται κοντά στον δικηγόρο, τους συντρόφους του και τα φιλικά του πρόσωπα.

Το υπουργείο δικαιοσύνης και συγκεκριμένα το κάθαρμα που λέγεται Φυτράκης παίζουν με τα νεύρα ενός ολόκληρου κόσμου εντός και εκτός των φυλακών που βλέπουν ένα άτομο που δίνει στον αγώνα νου ψυχή και σώμα να χάνεται.

Ο στόχος μας συνδέεται άμεσα με την υπόθεση του Ντίνου και όλων όσων έχουν τσακιστεί κάτω από την τρομό-αντζέντα.

Η Χριστίνα Ζαραφωνίτου κατέχει κομβικό ρόλο στην αντ-εγκληματική, αντ-εξεγερτική και αντι-μεταναστευτική πολιτική του ελληνικού κράτους.

Το ελληνικό κράτος, όπως και κάθε κράτος έχει να αντιμετωπίσει εσωτερικούς εχθρούς και οι προσφορές της κυρίας Ζαραφωνίτου στην αντιμετώπιση τους ποικίλουν…..»

eleftherostypos.gr