Ειδομένη: Ένα απίστευτο χάος
09/12/2015 22:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ειδομένη: Ένα απίστευτο χάος

Τα όσα συνέβησαν στην Ειδομένη είναι χαρακτηριστικά της κατάστασης που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ και κατ' επέκταση στη χώρα. Από τις 20 Νοεμβρίου οι πρόσφυγες πήγαν στα σύνορα, έκλεισαν με το έτσι θέλω τη σιδηροδρομική γραμμή και μπλόκαραν τις μεταφορές από την Ελλάδα προς το εξωτερικό.

Στη λογική της πλήρους ανοχής προς τους μετανάστες, στη λογική του μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε άφησαν να δημιουργηθεί μια κατάσταση με 2-3 χιλιάδες μετανάστες να μπλοκάρουν τα πάντα προκαλώντας τεράστια ζημιά στην οικονομία και στην εικόνα της χώρας.

Οι μεταφορείς λένε ότι η οικονομική ζημιά είναι πάνω από 2 εκατ. ευρώ αλλά ανυπολόγιστη είναι η καταστροφή της εικόνας της χώρας. Μεγάλες εταιρείες όπως η Cosco και η HP έχουν εκνευριστεί από τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και σκέφτονται να παρακάμψουν την Ελλάδα. «Δεν μπορεί επί 20 ημέρες να κλείνει ο βασικός σιδηροδρομικός «δρόμος» προς την Ευρώπη και η κυβέρνηση να κάθεται και να κοιτάζει τους πρόσφυγες ή να περιμένει πότε θα «ψηθεί» κανένας μετανάστης για να βγάλει λόγους ανθρωπιάς», λένε παράγοντες της αγοράς.

Άλλωστε επί πολλές ημέρες οι κάτοικοι στην περιοχή διαμαρτύρονταν γιατί δεν μπορούσαν ουσιαστικά να ζήσουν σε τέτοιες συνθήκες.

Έπειτα από τρεις εβδομάδες λοιπόν η κυβέρνηση εδέησε να παρέμβει δυναμικά και να απομακρύνει τους πρόσφυγες, αν και εκτιμάται ότι θα ξαναγεμίσει η Ειδομένη σε λίγες ημέρες. Και τι τους έκανε τους μετανάστες; Τους φόρτωσε σε λεωφορεία και τους μετέφερε στην «αγκαλιά» της Αθήνας. Σε κλειστά γυμναστήρια και ολυμπιακές εγκαταστάσεις που γέμισαν. Και τώρα τι; Τι θα τους κάνει; Είναι μετανάστες που δεν μπορούν να φύγουν για την Ευρώπη και θα μείνουν αμανάτι στην Ελλάδα;

Με ποιο τρόπο θα τους διαχειριστεί; Πώς θα τους ταΐζει; Θα μπαίνουν και θα βγαίνουν κανονικά; Κι αν έρθουν μερικές χιλιάδες ακόμη που θέλουν να φύγουν αλλά δεν μπορούν τι θα τους κάνει; Θα τους ξαναπάει στα σύνορα με τα Σκόπια;

Ένα απίστευτο χάος που δεν έχει προηγούμενο. Ένα χάος για το οποίο την αποκλειστική ευθύνη φέρει η κυβέρνηση.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Λιψ avatar
    Λιψ 10/12/2015 09:56:37

    Μα εγώ δεν είδα καμία ανακοίνωση εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, άρα δεν υπάρχει θέμα. Μόνο ο Άδωνις, άλλωστε, έχει μιλήσει για το μεταναστευτικό. Οι υπόλοιποι δεν ασχολούνται, δεν τους αφορά...

  2. ΜΑΡΤΙΟΣ avatar
    ΜΑΡΤΙΟΣ 10/12/2015 12:19:16

    Η ΝΔ σιωπά γιατί γνωρίζει ότι η μόνη λύση έχει καταχωρηθή στο συλλογικό υποσυνείδητο-κακώς βέβαια- ως χρυσαυγίτικη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.