Δύο νεκροί από σύγκρουση υδροφόρας με αλιευτικό στην Αίγινα
05/07/2017 16:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δύο νεκροί από σύγκρουση υδροφόρας με αλιευτικό στην Αίγινα

Aπό εμπειρογνώμονες του Λιμενικού Σώματος επιθεωρήθηκε το μεσημέρι το πλοίο-υδροφόρα "Αίγινα", που στις 7:30 το πρωί συγκρούστηκε με το αλιευτικό σκάφος "Παναγιώτης" στη θαλάσσια περιοχή 2,5 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά τηςΣουβάλας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο αδέλφια ψαράδες, 62 και 74 ετών αντίστοιχα.

Ο απόπλους του "Αίγινα", που μετέφερε νερό στο νησί, απαγορεύτηκε προσωρινά, ενώ τα έξι μέλη του πληρώματος έδωσαν καταθέσεις στο λιμεναρχείο της Αίγινας.

Ο πλοίαρχος του πλοίου και ένας ναύτης μέλος του πληρώματος συνελήφθησαν και κρατούνται ενώ δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να οδηγηθούν στο αυτόφωρο.

Από τη σύγκρουση, το αλιευτικό σκάφος που ήταν ξύλινο διαλύθηκε, ενώ τα δύο άτομα που επέβαιναν σε αυτό, έπεσαν στη θάλασσα και περισυνελέγησαν στη συνέχεια νεκροί, από το πλήρωμα της υδροφόρας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, το ναυτικό δυστύχημα σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Καβουρόπετρας.

Οι δύο άτυχοι ψαράδες προσπαθούσαν να μαζέψουν τα δίχτυα ενώ φέρεται ότι δεν άκουγαν τις φωνές του πλοιάρχου του πλοίου που τους ζητούσε να απομακρυνθούν.

Ο πλοίαρχος του "Αίγινα" προσπάθησε να πραγματοποιήσει ελιγμό ωστόσο το αλιευτικό με τους δύο επιβαίνοντες συγκρούστηκε στη δεξιά πλευρά της πρύμνης του πλοίου.

Δήμαρχος Αίγινας: Αδέλφια οι δύο νεκροί - Δεν ήξεραν κολύμπι

Για τα πρώτα στοιχεία από την τραγωδία στην Αίγινα, όπου δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά τη σύγκρουση υδροφόρας με αλιευτικό μίλησε στο enikos.gr o δήμαρχος Αίγινας Δημήτρης Μούρτζης.

"Έγινε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αίγινας και Πειραιά, στην περιοχή που είναι οι Λαγούσες, τα νησάκια. Εκεί ήταν δύο αδέλφια, δύο ψαράδες, μάλλον τα δίχτυα σήκωναν και τους σφύριζε ο καπετάνιος του υδροφόρου να κάνουν στην άκρη, δεν ακούγανε... δεν ξέρω, οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες" ανέφερε.

Ο δήμαρχος Αίγινας σημειώνει ότι πρόκειται για ένα δύσκολο σημείο ."Είναι ένας δίαυλος. Είναι μια δίοδος μεταξύ δύο νησιών. Πάνω σ' αυτό σημείο πρέπει να συνέβη το δυστύχημα".

Σχετικά με τις πρώτες εκτιμήσεις για τις συνθήκες του δυστυχήματος ο κ. Μούρτζης σημειώνει:

"Δεν τρέχει η υδροφόρα, πηγαίνει πολύ σιγά. Ήταν για να γίνει. Από ότι μου λένε, μάλλον δεν ξέρανε κολύμπι και πρέπει να πνίγηκαν" λέει ο κ. Μούρτζης ο οποίος προσθέτει δεν ήταν κακές οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή.

Capital.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ