Διέρρηξαν τον Άγιο Σάββα – Έκλεψαν πανάκριβα μηχανήματα
15/05/2017 13:32
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διέρρηξαν τον Άγιο Σάββα – Έκλεψαν πανάκριβα μηχανήματα

Άγνωστοι διέρρηξαν τα ξημερώματα το νοσοκομείο Άγιος Σάββας στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας μετέφεραν τα ογκώδη, και ακριβά μηχανήματα και αποχώρησαν σαν κύριοι, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ.

Συγκεκριμένα, οι δράστες διέρρηξαν την γαστρεντερολογική και πνευμονολογική κλινική του πρώτου ορόφου του κεντρικού κτιρίου, ενώ φαίνεται ότι είχαν πλήρη εικόνα του χώρου. Οι διαρρήκτες πήραν γαστροσκόπια, κολονοσκόπια και άλλα εξαρτήματα και έφυγαν χωρίς πρόβλημα, και χωρίς να τους αντιληφθεί κάποιος, παρά τον όγκο των μηχανημάτων.

Στο σημείο βρίσκεται η σήμανση, ενώ δεν είναι γνωστό αν υπήρχαν κάμερες στους χώρους του νοσοκομείου που θα βοηθήσουν στη σύλληψη των δραστών. Για πρωτόγνωρο περιστατικό έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο διευθυντής Γαστρεντερολογικού του νοσοκομείου Δημήτρης Ξυνόπουλος. "Δεν ήταν τυχαία η κλοπή αυτή… Γνώριζαν πρόσωπα και πράγματα αυτοί που έκλεψαν" δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε ο κ. Ξυνόπουλος, πρόκειται για στοχευμένη ενέργεια, με κλοπή συγκεκριμένων, πανάκριβων οργάνων από συγκεκριμένη εταιρεία. Τα όργανα κοστίζουν περίπου 400.000 ευρώ, (σ.σ μόνο από το γαστρεντερολογικό) και είναι εξειδικευμένα τόνισε.

Τα ενδοσκόπια, εξήγησε, μπορούν να βγουν εύκολα, αλλά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν εύκολα λόγω του αύξοντος αριθμού που φέρουν. Ο διευθυντής Γαστρεντερολογικού του νοσοκομείου δήλωσε ότι και κάμερες υπάρχουν και προσωπικό ασφαλείας, αλλά πιθανολόγησε ενδεχόμενο αντιπερισπασμού.

"Την ώρα της κλοπής υπήρχε βλάβη στο υπόγειο του νοσοκόμου σε κάποιον αγωγό" παρατήρησε. Ο κ. Ξυνόπουλος ανέφερε ακόμη ότι η συλλογή οργάνων που εκλάπησαν χρειάστηκε χρόνια να συγκεντρωθεί, και εξαφανίστηκε μέσα σε μια ώρα. "Να δούμε ποσό κουράγιο έχουμε να το ξαναστήσουμε αυτό…" δήλωσε.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Με επίσημη ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Δ.Σ. και διοικητής του "Άγίου Σάββα Σάββας", κ. Γεώργιος Δενδραμής, επιβεβαιώνει το συμβάν και ενημερώνει μεταξύ άλλων, ότι η διοίκηση του νοσοκομείου έχει ήδη εκδώσει σχετική εντολή για διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Σήμερα Δευτέρα 15 Μαϊου 2017, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες διαπιστώθηκε διάρρηξη στο Γαστρεντερολογικό και ΙΙνευμονολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου, με παραβίαση των Ουρών.
Για το θέμα επιλαμβάνεται η Ασφάλεια και η Σήμανση.
Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι έχουν κλαπεί:
Επτά (7) ενδοσκόπια και ένας (1) επεξεργαστής από το Γαστρεντερολογικό Τμήμα
Ενα (1) Πληκτρολόγιο και ένα (1) συνδετικό για τον υπέρηχο του Βρογχοσκοπίου καθώς και ένα (1) συνδετικό για το video του Βρογχοσκοπίου από το Πνευμονολογικό Τμήμα.
Η Διοίκηση έχει ήδη εκδώσει σχετική εντολή για διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης.".

capital.gr