Διαμαρτυρία συνταξιούχων στο κέντρο – Είμαστε με υπογλώσσια κάθε μήνα για τις συντάξεις μας [βίντεο]
21/09/2016 12:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διαμαρτυρία συνταξιούχων στο κέντρο – Είμαστε με υπογλώσσια κάθε μήνα για τις συντάξεις μας [βίντεο]

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου του κτιρίου του ΕΤΕΑ πραγματοποιούν αυτή την ώρα συνταξιούχοι του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα με την συμπαράσταση εργαζομένων.

Κρατώντας τις αποδείξεις πληρωμής των επικουρικών συντάξεών που τους έχουν καταβληθεί οι συγκεντρωμένοι συνταξιούχοι δείχνουν ότι η πραγματικότητα απέχει από τις κυβερνητικές δηλώσεις αφού οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις αγγίζουν και το 50%.

«Μας έχουν στείλει στα τάρταρα πιο κάτω δεν γίνεται, θέλω να στείλω χαιρετίσματα σε κάποια κυρία βουλευτίνα που είπε ότι δεν έκοψε τις συντάξεις, ας έρθει να ρωτήσει εμάς πόσο μας έκοψαν και κάθε πότε μας κόβουν και να στείλουμε χαιρετίσματα στον υπουργό Εργασίας και να του πούμε ότι πριν πάμε στην τράπεζα κάθε τέλος του μήνα πίνουμε υπόγλώσσια γιατι δεν ξέρουμε το μας περιμένει» είπε μεταξύ άλλων η κυρια Ελένη.

Διαμαρτυρία συνταξιούχων στο κέντρο – Είμαστε με υπογλώσσια κάθε μήνα για τις συντάξεις μας [βίντεο] 232534 photo

«Σε ετήσια βάση μου έκοψαν 12.000 ευρώ το χρόνο. Η επικουρική μου σύνταξη ήταν 600 ευρώ και πήγε στα 320 και προχθές πήρα 180 για όλη αυτήν την ελεεινή κατάσταση για μένα ευθύνεται ο Καμμένος αυτός στηρίζει αυτήν την κυβέρνηση. Ευτυχώς τα παιδιά μου δεν μου ζητάνε βοήθειες γιατι μου λένε δεν θέλουν λόγω των συνθηκών. Προχθές πήγα να δώσω στον εγγονό μου πέντε ευρώ και μου είπε δεν θα το πάρω γιατί σας κόψανε τη σύνταξη και δεν έχετε να φάτε» είπε συγκινημένος ένας από τους συγκεντρωμένους συνταξιούχους.

Οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό του Γιώργου Κατρούγκαλου και τις μειώσεις στις συντάξεις τους ενώ ταυτόχρονα καταγγέλλουν ότι στην τελευταία πληρωμή των επικουρικών τους συντάξεων είδαν μειώσεις που κυμαίνονται από 30%-50% .

Οι συνταξιούχοι έχουν απλώσει ένα πανό στην κεντρική είσοδο του κτιρίου με κεντρικό σύνθημα «αγώνα για την ανατροπή των μνημονίων» αλλά ωστόσο επιτρέπουν την είσοδο σε υπαλλήλους και σε πολίτες (ασφαλισμένους) που εξυπηρετούνται κανονικά στο ισόγειο.

Διαμαρτυρία συνταξιούχων στο κέντρο – Είμαστε με υπογλώσσια κάθε μήνα για τις συντάξεις μας [βίντεο] 232535 photo

«Μου έκοψαν 150 ευρώ αλλά θα σου δείξω το χαρτί της γυναίκας μου που από 588 ευρώ πήγε 186» ανέφερε ο κύριος Λαρεύντιος

«Από 306 επικουρικής ασφάλισης τον προηγούμενο μήνα πήρα 160, τώρα πήρα 89 ευρώ, και θέλω να ρωτήσω, μην τυχόν έχουμε τίποτα εξώγαμα και δεν το ξέρουμε και μας τα παίρνουν έτσι; Και απο 2.500 ευρώ της κύριας μου την πήγαν 1200 ευρώ. Δούλευα διπλοβάρδιες στα εργοστάσια της ΔΕΗ, πρωί απόγευμα, Χριστούγεννα και Πάσχα» λέει ο κύριος Γιώργος.

Δείτε τις δηλώσεις των συνταξιούχων

eleftherostypos.gr