Διαμαρτυρία πυροσβεστών έξω από τη Βουλή – Ζητούν τη μονιμοποίησή τους [εικόνες]
16/02/2017 13:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διαμαρτυρία πυροσβεστών έξω από τη Βουλή – Ζητούν τη μονιμοποίησή τους [εικόνες]

Τη μονιμοποίησή τους ζητούν οι πυροσβέστες 5ετούς θητείας. Περίπου 300-400 εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή, καλώντας την κυβέρνηση να τους βγάλει από την εργασιακή ανασφάλεια.

Αντιπροσωπεία εισήλθε στο εσωτερικό του κτηρίου για να παραδώσει κείμενο με τα αιτήματα των πυροσβεστών.

Την ίδια στιγμή κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τους πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης. Η τροπολογία ορίζει ότι παρατείνεται μέχρι 3 έτη κατ΄ανώτατο όριο η θητεία των προσληφθέντων πυροσβεστών οι οποίοι εντάσσονται αυτοδίκαια, με τη λήξη της παράτασης, στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό και καταλαμβάνουν νέες οργανικές θέσεις που συνιστώνται με ΠΔ, με ταυτόχρονη κατάργηση ισάριθμων οργανικών θέσεων της ειδικής κατηγορίας από όπου προέρχονται.

Προβλέπεται επίσης ότι με ΚΥΑ μπορεί η κατά τα ανωτέρω ένταξη αυτών να γίνει και πριν από την παρέλευση της πενταετίας. Επίσης ορίζεται ότι απονέμεται στους ανωτέρω, με ΠΔ, αναδρομικά από 9.2.2017, ο βαθμός πυροσβέστη αναφορικά με την επετηρίδα και τις βαθμολογικές προαγωγές αυτών.

Επίθεση ΝΔ σε κυβέρνηση για πυροσβέστες: Κοροϊδεύετε και εμπαίζετε

Αναψε το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή με αφορμή την τροπολογία της κυβέρνησης για την μονιμοποίησή τους μετά την τοποθέτηση του Μάκη Βορίδη που την κατηγόρησε ευθέως για εμπαιγμό και κοροϊδία των 2.093 πυροσβεστών 5 ετούς υποχρέωσης.

«Ποιόν κοροϊδεύεται; Γιατί τους εμπαίζετε;»είπε ο βουλευτής της ΝΔ. Και τόνισε ότι βάσει της νομοθεσίας του 2012 οι εν λόγω πυροσβέστες θα έπρεπε να μονιμοποιηθούν στις 10-2-2017 αφού αρκούσε για αυτό η έκδοση δύο Προεδρικών Διαταγμάτων για τον ορισμό των οργανικών θέσεων.

«Γιατί δεν έχουν εκδοθεί αυτά τα δύο ΠΔ μέχρι τώρα;» είπε ο κ. Βορίδης.«Ποιές είναι οι περιπλοκές στις οποίες αναφέρεστε; Το ένα προς τέσσερα; και γιατί δεν συμπεριλάβετε στο ένα προς τέσσερα και τους πυροσβέστες; Και τι κάνετε τώρα; Προβάλλετε δήθεν τεχνικούς λόγους για να κοροϊδέψετε».

Πηγή: eleftherostypos.gr