Διαλύθηκε από την Αστυνομία η κατάληψη στον Βοτανικό [εικόνες& βίντεο]
04/11/2016 15:05
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διαλύθηκε από την Αστυνομία η κατάληψη στον Βοτανικό [εικόνες& βίντεο]

Στην εκκένωση της κατάληψης του χώρου στο Βοτανικό όπου πρόκειται να χτιστεί μουσουλμανικό τέμενος προχώρησε το πρωί της Παρασκευής η ΕΛΑΣ.

Κατά πληροφορίες και οι 11 άνθρωποι που βρίσκονταν στο χώρο έχουν προσαχθεί χωρίς να προβάλουν αντίσταση και μεταφέρονται στη ΓΑΔΑ. [Διαβάστε σχετικά εδώ]

Στο σημείο παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ να αναφέρουν ότι πλέον ο χώρος θα φυλάσσεται επί 24ωρου βάσεως.

Η κατάληψη είχε πραγματοποιηθεί από σύλλογο που, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είχε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της ανέγερσης τεμένους στον Βοτανικό.

foto-votanikos-klouvfa3

foto-votanikos-klouvfa2

Το ιδεολογικό στίγμα των καταληψιών προέκυπτε και από τις δηλώσεις τους ότι η «Στέγη αστέγων», όπως επιγράφεται, προορίζεται μόνο για Ελληνες. Οι ίδιοι, αναφέρεται σε σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου, αποκαλούσαν το χώρο «Hotspot για Ελληνες». Θα πρέπει να σημειωθεί ακόμη ότι οι καταληψίες υποστηρίχθηκαν από άτομα με στρατιωτικές στολές παραλλαγής που ζητούν στοιχεία σε όποιον επιχειρήσει να προσεγγίσει τον χώρο.

eleftherostypos.gr