ΔΕΘ: Αστυνομικοί εμπόδισαν μέλη της ΠΟΕΔΗΝ να προσεγγίσουν τον Α. Τσίπρα
09/09/2017 13:31
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΔΕΘ: Αστυνομικοί εμπόδισαν μέλη της ΠΟΕΔΗΝ να προσεγγίσουν τον Α. Τσίπρα

Αστυνομικοί εμπόδισαν συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ, που εκπροσωπούν τους εργαζομένους στα δημόσια νοσοκομεία, να παραδώσουν τα αιτήματά τους στον πρωθυπουργό που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ.

"Υπήρξε μια ομάδα συνδικαλιστικών στελεχών που μπήκε στο χώρο της ΔΕΘ προσπαθώντας να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό" επισήμανε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Εκτελεστικός Γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ, Πέτρος Κετικίδης, και ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι έχουν ζητήσει τρεις φορές ραντεβού με τον κ. Τσίπρα. "Συμμετέχουμε στην απογευματινή κινητοποίηση των συνδικάτων στο άγαλμα του Βενιζέλου. Θα διαδηλώσουμε με κορύφωση στη νότια πύλη της έκθεσης" πρόσθεσε.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, οι αστυνομικές δυνάμεις τούς εμπόδισαν, σχηματίζοντας φραγμό και ήρθαν σε σύγκρουση σώμα με σώμα, ενώ προκλήθηκε ένταση.

Στο μεταξύ, μηχανοκίνητη πορεία πραγματοποίησαν οι διανομείς φαγητού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού στην πόλη για τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης. Στα αιτήματά τους περιλαμβάνονται η εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, η πλήρης ασφάλιση για όλους, η πληρωμή δώρων, επιδόματος αδείας, υπερωριών και προσαυξήσεων και η χορήγηση επιδόματος επικινδυνότητας.

Capital.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ