Δεν παίρνουν τους πρόσφυγες από τον Πειραιά, αλλάζουν απλώς αποβάθρα
07/04/2016 19:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν παίρνουν τους πρόσφυγες από τον Πειραιά, αλλάζουν απλώς αποβάθρα

Η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει την εκρηκτική κατάσταση στον καταυλισμό του Πειραιά καθώς αδειάζει τον χώρο μπροστά από τον επιβατικο σταθμό Ε3 μόνο και μόνο για να τον μετακινήσει λίγες εκατοντάδες μέτρα παρακάτω στον χώρο μπροστά στην πύλη Ε1.


Αυτό φαίνεται ότι εννοούσαν από την κυβέρνηση όταν μιλούσαν για εκκένωση πριν το Πάσχα. Ότι, δηλαδή, σε μια λογική «κρύβω το πρόβλημα κάτω απο το χαλί» οι μετανάστες θα πάνε μερικές εκατοντάδες μέτρα παρακάτω χωρίς να αλλάζει τίποτα επί της ουσίας για τις συνθήκες υγιεινής και διαβίωσής τους. Ως μοχλό πίεσης, μάλιστα, τους ανακοίνωσαν ότι το μεσημέρι δεν θα μοιραστεί συσσίτιο.

Αν και από το πρωί λιμενικοί και στελέχη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής προσπαθούσαν ως άλλοι... τουριστικοί πράκτορες να πείσουν τους πρόσφυγες και μετανάστες να μπουν στα λεωφορεία με προορισμό την Πέτρα Ημαθίας ελάχιστοι ήταν αυτοί που πείσθηκαν. Τα δυό λεωφορεία που βρίσκονταν στον χώρο της Ε3 (σ.σ. εκεί που δένουν τα πλοία από την Κρήτη) και αναχώρησαν λίγο μετά τις 14:20 είχαν μέσα μόλις και μετά βιας 46 ανθρώπους.

Αντίθετα σε μια αναλογία περίπου 7 στους 10, οι περισσότεροι μετανάστες με πολύ αργούς ρυθμούς ξεστήνουν τις σκηνές τους και με χαρτάκια στα χέρια που γράφουν «Ε3» μετακινούνται μερικές εκατοντάδες μέτρα παρακάτω στην άκρη του λιμανιού του Πειραιά.

e-typos.com/gr