Βρίζουν και απειλούν τα συντρόφια – τρομοκράτες του ΣΥΡΙΖΑ
18/05/2016 20:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βρίζουν και απειλούν τα συντρόφια – τρομοκράτες του ΣΥΡΙΖΑ

Χαμός έγινε κατά τη συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η υπόθεση του αποκαλούμενου «Σχεδίου Γοργοπόταμος», με 28 κατηγορουμένους, μεταξύ των οποίων ο Χριστόδουλος Ξηρός και κρατούμενοι για την υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Απ' ότι λένε όσοι ήταν εκεί επικράτησε πανικός όταν οι κατηγορούμενοι επιτέθηκαν και απείλησαν δικαστές ενώ κάποιοι εκ των οποίων φαίνεται να πέταξαν αντικείμενα προς την Έδρα.

Κατηγορούμενοι απείλησαν την πρόεδρο, προκαλώντας γέλια και επευφημίες συγκατηγορουμένων τους: «Άντε γ... Δεν θα σε σώσουν ούτε δέκα μπάτσοι» της φώναζαν. Η απάντηση της προέδρου, η οποία άρχισε να φωνάζει «ησυχία, ντροπή σας, θα σας βγουν ξινά τα γέλια», πυροδότησε την ατμόσφαιρα. Μάλιστα φέρεται να την απείλησαν ότι θα την θάψουν μέσα στη γη.

Οι κατηγορούμενοι άρχισαν να την αποκαλούν «καρ..» και εκείνη τους ανταπάντησε «αυτά να τα λέτε στις φιλενάδες σας». Η κατάσταση εκτροχιάστηκε και κάποιοι εκ των κατηγορουμένων φαίνεται να πέταξαν προς την Έδρα κομμάτια από τα διαχωριστικά της αίθουσας, ενώ ένας εξ αυτών κινήθηκε απειλητικά προς την πρόεδρο και τον συγκράτησαν αστυνομικοί.

Στη δικογραφία για την υπόθεση, αναφέρεται πως μετά την απόδραση του Ξηρού, τον Ιανουάριο του 2014, οι κατηγορούμενοι, που είχαν αποφασίσει για το «Σχέδιο Γοργοπόταμος», δηλαδή τη βομβιστική επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού, είχαν ξεκινήσει όλες τις προπαρασκευαστικές ενέργειες για την εφαρμογή του, ώστε να απελευθερωθούν οι φυλακισμένοι «Πυρήνες». Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η κωδική ονομασία του Σχεδίου βρέθηκε σε σημειώσεις του Χριστόδουλου Ξηρού, οι οποίες κατασχέθηκαν από το κρησφύγετό του στην Ανάβυσσο μετά τη σύλληψή του, τον Ιανουάριο του 2015. Οι 28 κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες που αφορούν κατά περίσταση τα αδικήματα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, της κατοχής όπλων και εκρηκτικών κ.ά.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους που βρίσκονται ενώπιον του δικαστηρίου, πλην του Ξηρού, είναι οι: Παν.Αργυρού, Γ. Πολυδώρου, Ό. Οικονομίδου, Χρ. Τσάκαλος, Γερ. Τσάκαλος, Χαρ. Χατζημιχελάκης, Θ. Μαυρόπουλος, Γ. Νικολόπουλος, Μ. Νικολόπουλος, Ντ. Μπολάνο, Χ. Κόκα, Μ. Μπουτζάρ και Αγγ. Σπυροπούλου, σύντροφος του Γερ. Τσάκαλου. Επίσης, δικάζονται, σύμφωνα με την κρίση του Συμβουλίου Εφετών, η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου και η σύντροφος του δεύτερου γιου της.

Όλοι αυτοί είναι οι «κακόμοιροι» παραστρατημένοι νέοι που είχαν βρει και ιδεολογική και ουσιαστική στήριξη από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κάποια εκ των οποίων το παίζουν τώρα νομοταγείς βουλευτές ή υπουργοί. Θαυμάστε τα θρασίμια που απειλούν δικαστές. Να χαίρονται και στην κυβέρνηση το πρώτο νομοθέτημα που έκαναν ήταν για να βγάλουν από τον Κορυδαλλό τον άλλο Ξηρό.