«Βομβαρδισμένη» Ερμού: Αστυνομία δεν υπήρχε, καταγγέλλουν οι καταστηματάρχες
19/07/2017 12:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Βομβαρδισμένη» Ερμού: Αστυνομία δεν υπήρχε, καταγγέλλουν οι καταστηματάρχες

Την απουσία της ΕΛ.ΑΣ.κατά τη διάρκεια των προχθεσινών επεισοδίων στην Ερμού καταγγέλλουν μπροστά από τις σπασμένες βιτρίνες των καταστημάτων τους οι καταστηματάρχες λέγοντας ότι νιώθουν απροστάτευτοι.

Να θυμίσουμε ότι αργά το βράδυ της Δευτέρας σημειώθηκαν στο Σύνταγμα σοβαρά επεισόδια κατά την πορεία συμπαράστασης στηνΗριάννα, έπειτα από την απόφαση του δικαστηρίου να απορρίψει το αίτημα αποφυλάκισής της.

Η πορεία ξεκίνησε από το Μοναστηράκι και οι πρώτες συγκρούσεις δεν άργησαν να ξεσπάσουν, καθώς οι αστυνομικοί έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών κατά των αλληλέγγυων στο Σύνταγμα.

Κατά τη διάρκεια της πορείας, οι διαδηλωτές έσπασαν δεκάδες βιτρίνες στην Ερμού. Οι ζημιές είναι τεράστιες, καθώς με πέτρες, ρόπαλα και σφυριά «κατέβαζαν» αδιακρίτως όλες τις τζαμαρίες των καταστημάτων κατά μήκος του πιο εμπορικού δρόμου της Αθήνας.

Σύμφωνα με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών οι ζημιές ξεπερνούν τις 150.000 ευρώ ενώ πολλοί είναι οι εργαζόμενοι που έχασαν ημερομίσθια.

«Την ώρα των επεισοδίων υπήρχαν διμοιρίες στη Νίκης, οι οποίες δεν αντέδρασαν… Οι νεαροί ανέβηκαν ανενόχλητοι από το Μοναστηράκι έως τη Νίκης καταστρέφοντας, με τους αστυνομικούς να αντιδρούν μόνο όταν φτάνουν κοντά στο υπουργείο Οικονομικών» κατήγγειλλαν οι καταστηματάρχες.

«Πληρώνουμε φόρους, συντηρούμε εργαζομένους, όμως είμαστε απροστάτευτοι» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ένας έμπορος. «Κάνανε τη δουλειά τους και οι αστυνομικοί δεν έκαναν τίποτα, πουθενά η αστυνομία» ανέφερε ένας άλλος.

Για αποκαρδιωτική εικόνα που έκανε κακό στη χώρα, γυρίζοντάς μας πίσω στο 2008 και το 2009, έκανε λόγο στον σταθμό μας ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης.

«O πιο εμπορικός δρόμος της χώρας έγινε λαμπόγυαλα» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, επισημαίνοντας ότι η ζημιά για την τουριστική εικόνα της χώρας είναι μεγάλη.

protothema.gr