Βίντεο: Μετανάστες έκαναν γυαλιά καρφιά το ιατρείο της Χίου - Αποχωρούν οι γιατροί του Κόσμου - Εκτός ελέγχου η κατάσταση
01/04/2016 15:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βίντεο: Μετανάστες έκαναν γυαλιά καρφιά το ιατρείο της Χίου - Αποχωρούν οι γιατροί του Κόσμου - Εκτός ελέγχου η κατάσταση

Καζάνι που βράζει θυμίζει το κέντρο κράτησης της ΒΙ.ΑΛ. στο Χαλκειός στη Χίο, αφού οι συγκρούσεις μεταξύ διαφόρων ομάδων είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.


Μετά και τα τελευταία γεγονότα, μάλιστα, οι «Γιατροί του Κόσμου» ανακοίνωσαν ότι θα αποχωρίσουν από το hotspot της περιοχής.

Αιτία αποτελούν τα χθεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ Σύρων και Αφγανών με αποτέλεσμα να καταστραφεί το ιατρείο, ενώ ποδοπατήθηκαν τα μηχανήματα με τη ζημιά να φτάνει τα 30.000 ευρώ.

Σήμερα κάτοικοι της περιοχής πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου.

«Όπου φύγει-φύγει» πρόφυγες και μετανάστες στη Χίο

Πορεία προς την πόλη της Χίου πραγματοποιούν αυτή την ώρα εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες που έφυγαν μέσα από το κέντρο κράτησης, κόβοντας τα συρματοπλέγματα τις περίφραξης του hot spot όπου φιλοξενούνται .

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης οι πρόσφυγες - άντρες, γυναίκες και παιδιά με όλα τα υπάρχοντά τους - άνοιξαν τα συρματοπλέγματα και χωρίς να συναντήσουν εμπόδιο από την αστυνομική δύναμη που επιτηρεί το hotspot στη ΒΙΑΛ άρχισαν τη μεγάλη πορεία τους.

Τους μετανάστες, που κατά πάσα πιθανότητα κατευθύνονται είτε στο λιμάνι είτε στον καταυλισμό της Σούδας, συνοδεύουν περιπολικά της αστυνομίας και ένα ασθενοφόρο.

Μέχρι στιγμής η αστυνομία δεν έχει επέμβει για να τους εμποδίσει αλλά αρκείται στην παρακολούθηση και ουσιαστικά στην καθοδήγησή τους προς την πόλη, σε μια προσπάθεια η πορεία τους να είναι χωρίς επεισόδια και ειρηνική.

Πηγή: e-typos.com