Βαρουφάκης - Γκάλμπρεϊθ «ξαναχτυπούν»: Ορθολογική ανυπακοή ή Plan X παντού!
09/07/2016 18:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βαρουφάκης - Γκάλμπρεϊθ «ξαναχτυπούν»: Ορθολογική ανυπακοή ή Plan X παντού!

Απάντηση στους επικριτές τους επιχειρούν να δώσουν μετά το σάλο που προκάλεσε η αποκάλυψη των σχεδίων περί «Plan X» ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ο Οικονομολόγος Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ.

Οι δύο «εγκέφαλοι» του φερόμενου σχεδίου για την επόμενη μέρα του Grexit, αφήνουν αιχμές κατά πάντων, από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μέχρι αυτό που ονομάζουν «τρόικα εσωτερικού» σε κοινό τους άρθρο στην «Εφημερίδα των Συντακτών - Σαββατοκύριακο».

Σε κάθε περίπτωση παραδέχονται ότι το σχέδιο υπήρχε αλλά σκοπός δεν ήταν να εφαρμοστεί ποτέ, στο άρθρο με τίτλο «Ορθολογική ανυπακοή ή Plan X παντού»...

Βαρουφάκης - Γκάλμπρεϊθ «ξαναχτυπούν»: Ορθολογική ανυπακοή ή Plan X παντού!

«Το 2012 η ΕΚΤ εκπόνησε σχέδιο για την αποπομπή της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Το ονόμασε Plan Z. . Παράλληλα, οι Κεντρικές Τράπεζες της Γαλλίας και της Αγγλίας, οι μεγάλες ιδιωτικές τράπεζες, αλλά και πολυεθνικές εταιρείες εκπονούσαν δικά τους σχέδια αντίδρασης σ’ ένα Grexit. Μόνο οι ελληνικές κυβερνήσεις, που έφεραν τη χώρα στην πτώχευση και προ του Grexit, δεν εκπόνησαν αντίστοιχα σχέδια. Το κενό αυτό, για το οποίο έπρεπε να είναι υπόλογες όλες οι κυβερνήσεις της περιόδου 2000-14, δόθηκε εντολή από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να πάψει να υφίσταται», αναφέρουν.

ΝΔ: Να λάμψει η αλήθεια

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία:

«Με κοινό τους άρθρο σήμερα στην “Εφημερίδα των Συντακτών” ο πρώην Υπουργός Οικονομικών κ. Γιάνης Βαρουφάκης και ο σύμβουλός του κ. Τζον Κένεθ Γκάλμπρεϊθ παραδέχονται – για μια ακόμη φορά – την ύπαρξη του “plan x”, το οποίο προέβλεπε την έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ.

Σχέδιο το οποίο εκπονήθηκε με εντολή του κ. Τσίπρα, από μια μικρή ομάδα που το παρέδωσε στα χέρια του. Παραδέχονται, δηλαδή, αυτό που καταγγέλλει η Αξιωματική Αντιπολίτευση ζητώντας την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για εκείνη την σκοτεινή περίοδο του πρώτου εξαμήνου του 2015. Το ερώτημα, πλέον, που τίθεται είναι τι λέει για όλα αυτά ο κ. Τσίπρας.

Είναι αλήθεια ή ο κ. Βαρουφάκης είναι “αναξιόπιστος” και λέει “ανοησίες”, όπως έχει αναφέρει ο ίδιος στο πρόσφατο παρελθόν; Σε κάθε περίπτωση, μετά και την σημερινή παραδοχή Βαρουφάκη – Γκάλμπρεϊθ ενισχύεται η ανάγκη πλήρους διαλεύκανσης ενός επικίνδυνου σχεδίου για την πατρίδα μας, που οδήγησε την Ελλάδα ένα βήμα από την έξοδο από την Ευρωζώνη και τους πολίτες στην ανέχεια και τη φτωχοποίηση.

Η αλήθεια και η διαφάνεια είναι αίτημα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και όλων των Ελλήνων».

imerisia.gr