Αυταπάτη... και οι νεκροί μετανάστες;
30/01/2017 14:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αυταπάτη... και οι νεκροί μετανάστες;

Σήμερα ανακοινώθηκε ότι τρίτος μετανάστης έχασε τη ζωή του στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας, ή «κολαστήριο» του κ. Μουζάλα που τα βλέπει όλα καλά. Μέσα σε μία εβδομάδα τρεις άνθρωποι πέθαναν παρά τις εκκλήσεις που έχουν γίνει για να δημιουργηθούν καλύτερες δομές, να υπάρξει ορθότερη διαχείριση του μεταναστευτικού, να μην έρχονται λεφτά από την Ευρώπη και χάνονται σε δαιδαλώδεις διαδρομές των ΜΚΟ που η κυβέρνηση αδυνατεί να ελέγξει.

Άλλος από κρύο, άλλος από κακουχίες, άλλος από μαγκάλι που άναψε μέσα στη σκηνή για να ζεσταθεί.

Αν είχαμε κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, αυτών των ανάλγητων νεοφιλελεύθερων που δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο και είναι ρατσιστές, εχθροί των μεταναστών και άλλα τέτοια. Αν είχαμε μια τέτοια κυβέρνηση και πέθαινε όχι άνθρωπος αλλά.... γάτα μέσα στον καταυλισμό προσφύγων μπορεί κανείς να φανταστεί τι θα είχε συμβεί;

Τι θα έλεγε η Αριστερά για τον Σαμαρά ή τον Μητσοτάκη; Πώς θα αντιδρούσαν οι «πεφωτισμένοι» προοδευτικοί αυτής της χώρας; Οι καλλιτέχνες που συγκινούνται από το προσφυγικό δράμα που είναι να κάνουν συναυλίες;

Γιατί δεν υπάρχουν αριστερές οργανώσεις να ανάψουν κεράκια για τις αθώες ψυχές που πέθαναν στη Μόρια αλλά και για εκείνες τις τραγωδίες που δεν μαθαίνουμε αλλά συμβαίνουν;

Όλη αυτή η κατάσταση δεν επικρατεί σε μια δεξιά κυβέρνηση. Δεν έχουμε τα «κολαστήρια» της Αμυγδαλέζας που έκλεισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μόλις ανάλαβε για επικοινωνιακούς λόγους. Όλοι αυτοί οι θάνατοι καταγράφονται από τους υποτίθεται «ευαίσθητους», από τους ανθρωπιστές, από την Αριστερά που αγωνίζεται για τους φτωχούς και τους κατατρεγμένους όλου του κόσμου.

Σιωπή. Καμιά κουβέντα, κανένας κρατικός παράγοντας να πει μια συγγνώμη στους αθώους αυτούς ανθρώπους. Και κανένας Έλληνας πολίτης να δείξει με το χέρι του τον υπαίτιο, τον πρωθυπουργό της ντροπής. Αυτός επέλεξε αυτή την πολιτική. Ο Τσίπρας έκανε τις επιλογές προσώπων... ανευθυνοϋπεύθυνων. Από την κυρά Τασία μέχρι τον Μουζάλα ένας δρόμος αποτυχιών και άθλιων κυβερνητικών επιλογών που πλέον έχει θύματα.

Σήμερα είναι τρεις, αύριο θα γίνουν δεκατρείς, όμως, μια αόρατη χειρ κλείνει τα στόματα και κανείς δε μιλά. Οι δε δημοσιογράφοι εμποδίζονται να κάνουν ρεπορτάζ μέσα στη Μόρια. Κανείς δεν τους επιτρέπει να καταγράψουν τα... ξενοδοχεία τη Αριστεράς.

Ίσως να περιμένουν να γίνει πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης για να ξεκινήσουν οι συναυλίες διαμαρτυρίας, ίσως να πρέπει να έρθει η ΝΔ στην εξουσία για να ξανακαεί η Αθήνα, να ευαισθητοποιηθούν οι συγγραφείς και ποιητάδες μας.

Όμως, δεν θα σταματήσουμε να μιλάμε για την ντροπή αυτής της κυβέρνησης που έφτιαξε τα δικά της στρατόπεδα συγκέντρωσης και στα οποία πεθαίνουν άνθρωποι.