Αύξηση οργανικών θέσεων κατά 15% σε δημόσιους οργανισμούς
02/11/2016 14:57
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αύξηση οργανικών θέσεων κατά 15% σε δημόσιους οργανισμούς

Αύξηση των οργανικών θέσεων σε δημόσιους Οργανισμούς κατά 10%-15% θα προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για την κινητικότητα στον δημόσιο τομέα. Τη σχετική διαβεβαίωση παρείχαν χθες ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο αναπληρωτής υπουργός Χριστόφορος Βερναρδάκης στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, καθησυχάζοντας τους φόβους των συνδικαλιστών περί συρρίκνωσης των Δημόσιων Οργανισμών.

Ο κ. Βερναρδάκης αναφερόμενος στο νέο σύστημα κινητικότητας τόνισε ότι αποσκοπεί στον εξορθολογισμό του τρόπου μεταθέσεων και αποσπάσεων των δημοσίων υπαλλήλων. Διευκρίνισε μάλιστα ότι τη σχετική αρμοδιότητα θα έχει η κεντρική επιτροπή κινητικότητας, η οποία θα καθορίζει με διαφανή τρόπο τις μεταθέσεις λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των υπηρεσιών σε συνδυασμό με τα ανάλογα αιτήματα των υπαλλήλων.

ΠειθαρχικάΣτο μεταξύ, να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες για τη συγκρότηση των πρωτοβάθμιων Πειθαρχικών Συμβουλίων και του δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου για το 2017, ζητά με εγκύκλιό του το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Κάθε υπουργείο, ΝΠΔΔ και περιφέρεια που έχει ένα ή περισσότερα πειθαρχικά συμβούλια, καθώς και οι δήμοι κάθε περιφερειακής ενότητας, εντός της οποίας εδρεύει το αρμόδιο για το προσωπικό τους Πειθαρχικό Συμβούλιο, καλούνται να καταρτίσουν την κατάσταση με τα ονόματα όλων των προϊσταμένων διευθύνσεων, των οποίων ο υπολειπόμενος χρόνος έως την αυτοδίκαιη λύση της υπαλληλικής τους σχέσης είναι τουλάχιστον τρία έτη.

imerisia.gr