Ασφυκτική η κατάσταση στα hot spots των νησιών
01/08/2016 12:42
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ασφυκτική η κατάσταση στα hot spots των νησιών

Στα όριά τους φτάνουν τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα, καθώς, όπως ανακοινώθηκε από τις αρμόδιες αρχές, ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που φιλοξενούνται στις οργανωμένες δομές, σε όλη την ελληνική επικράτεια, ανέρχεται συνολικά σε 57.115 άτομα, (μέχρι αυτή την ώρα) ενώ οι συνολικές δυνατότητες είναι 60.223 άτομα.

Ειδικότερα ενώ σε Λέσβο, Χίο, Λέρο, Κάλυμνο, Σάμο και Κω τα hot spots μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 7.450 πρόσφυγες και μετανάστες, στα νησιά συνολικά υπάρχουν 9.399.

Δείτε εδώ τα επίσημα στοιχεία:

pinakas223-1000

Την ίδια ώρα οι τελευταίες εξελίξεις στην Τουρκία, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, έχει προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία για το αν η γειτονική χώρα, εξαιτίας της εσωτερικής αναταραχής, θα τηρήσει τη συμφωνία που έκανε με την Ευρώπη όσον αφορά στην αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών.

Ενδεικτική είναι η τοποθέτηση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος, σε συνέντευξή του σε αυστριακή εφημερίδα, προειδοποίησε ότι η συμφωνία ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία για την αναχαίτιση της μαζικής ροής μεταναστών και προσφύγων προς τη δυτική Ευρώπη κινδυνεύει να ακυρωθεί.

Βάρκα με 34 πρόσφυγες και μετανάστες εντοπίστηκε στη βόρεια Λέσβο

Μια πλαστική βάρκα με 34 άτομα που μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης εντοπίστηκε σήμερα, Δευτέρα, νωρίς το πρωί, ανοικτά της Σκάλας Συκαμνιάς.

Σημειώνεται ότι στη Λέσβο όπου, από την 15 Ιουλίου, ημέρα του πραξικοπήματος στην Τουρκία σημειώθηκε ροή εκατοντάδων προσφύγων και μεταναστών, ενώ το τριήμερο από την περασμένη Παρασκευή έως και το σημερινό συμβάν, δεν σημειώθηκε καμιά άφιξη.

Το ίδιο διάστημα στη Χίο έφθασαν 51 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ στη Σάμο οι ροές παραμένουν εδώ και πολύ καιρό μηδενικές.

eleftherostypos.gr