Αρτέμης Σώρρας: Νέο ένταλμα σύλληψης για βαρύτατα κακουργήματα
28/03/2017 16:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αρτέμης Σώρρας: Νέο ένταλμα σύλληψης για βαρύτατα κακουργήματα

Αντιμέτωπος με νέο ένταλμα σύλληψης για σοβαρά κακουργήματα βρίσκεται ο - ήδη καταδικασμένος φυγάς - Αρτέμης Σώρρας, μαζί με επτά συνεργάτες του και στελέχη της Ελλήνων Συνέλευσις.

Ο Σώρρας και οι συνεργάτες του βαρύνονται με σοβαρές κακουργηματικές κατηγορίες, με βασικότερη όλων αυτήν της εξαπάτησης πολιτών που πίστεψαν ότι μπορεί να «σβήσει» τόσο τα δικά τους χρέη όσο και το δημόσιο χρέος της χώρας με τα διαβόητα 600 δισ...

Η Εισαγγελία της Αθήνας μετά από προκαταρκτική εξέταση 3 μηνών και δεκάδες μάρτυρες που πέρασαν από το εισαγγελικό γραφείο, προχώρησε σε ποινικές διώξεις κατά Σώρρα και επτά προσώπων για τα αδικήματα της σύστασης, ένταξης και συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης κατ΄εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου, απόπειρες απάτης, διασπορά ψευδών ειδήσεων, πρόκληση και διέγερση για τη διάπραξη αδικημάτων, ψευδορκίες και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Μεταξύ των 8 προσώπων που ερευνήθηκαν, ελέγχθηκαν και δύο άτομα, στενοί συνεργάτες του Αρτέμη Σώρρα, οι οποίοι όμως βρίσκονται στον Καναδά, με την Εισαγγελία Πρωτοδικών να στέλνει ήδη τη δικογραφία στην τακτική ανάκριση. Μαζί της και ένα πολυσέλιδο πόρισμα από όπου προκύπτει η δράση της οργάνωσης αλλά τα ψέματά του δισεκατομμυριούχου.

Όπως προκύπτει, ο Αρτέμης Σώρρας δεν διαθέτει ούτε ένα ευρώ, κάνει μηδενικές φορολογικές δηλώσεις τα τελευταία χρόνια, ενώ η ζημία που έχει προκαλέσει στα ασφαλιστικά ταμεία ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, καθώς χιλιάδες είναι οι πολίτες που προσκομίζουν τις «εξουσιοδοτήσεις» της απάτης Σώρρα και αρνούνται να πληρώσουν χρέη και εισφορές.

Η ζημία που έχει προκληθεί στα ασφαλιστικά και τα δημόςια ταμεία δεν μπορεί να αποτιμηθεί ακόμη ωστόσο μόνο για 115 περιπτώσεις πολιτών που προσκόμισαν την εξουσιοδότηση Σώρρα, το ΙΚΑ δεν εισέπραξε 4.700.000 ευρώ(!).

Υπολογίζεται μάλιστα ότι οι πιστοί στα ψέμματα του Σώρρα φθάνουν τις 12.000...

Πάντως ο Αρτέμης Σώρρας αλλά και η σύζυγός του ήδη είναι καταζητούμενοι μετά την καταδίκη τους σε κάθειρξη 8 ετών από το Τριμελές Εφετείο της Πάτρας, ωστόσο κατέθεσε υπόμνημα μέσω του συνηγόρου του, με τους ισχυρισμούς του, οι οποίοι δεν έγιναν πιστευτοί..

imerisia.gr