Αποζημίωση 1,57 εκατ. ευρώ για το δημόσιο από Τσοχατζόπουλο και άλλους
01/11/2017 23:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αποζημίωση 1,57 εκατ. ευρώ για το δημόσιο από Τσοχατζόπουλο και άλλους

Αυλαία με εντάσεις στη δευτεροβάθμια δίκη για τα εξοπλιστικά προγράμματα με πρωταγωνιστή τον Άκη Τσοχατζόπουλο μετά από 3 μέρες διαδικασίας και 3 χρόνια εκδίκασης. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, η Βίκυ Σταμάτη, η Αρετή Τσοχατζοπούλου και άλλοι 6 κατηγορούμενοι θα επιστρέψουν -άλλοι για μερικές μέρες και άλλοι για περισσότερο χρόνο- στις φυλακές: "Αφήστε με να είμαι με το παιδί μου έστω και με φύλαξη", είπε κλαίγοντας στο δικαστήριο, μετά τη λήξη της διαδικασίας, η Βίκυ Σταμάτη. "Είναι προκατειλημμένοι, αδιαφορούν, περιφρονούν τον κόσμο", φώναξε από το εδώλιο ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Ακίνητα και αποζημίωση

Το δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση 1.570.000 ευρώ υπέρ του δημοσίου, το οποίο παραστάθηκε με ρητή επιφύλαξη, εκ των οποίων η μερίδα του λέοντος (1 εκατομμύριο) επιδικάστηκε στον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Η αυλαία έπεσε με τη διαδικασία της δήμευσης περιουσιακών στοιχείων. Δεσμεύθηκε η περιουσία του Άκη Τσοχατζόπουλου ενώ αποδεσμεύτηκαν 3 ακίνητα της Αρετής Τσοχατζοπούλου, λογαριασμοί με λίγες χιλιάδες ευρώ (15.000) και τιμαλφή (βαφτιστικά σταυρουδάκια). Η κα Τσοχατζοπούλου είχε επιστρέψει ήδη 3 ακίνητα στο δημόσιο από την αρχή της διαδικασίας. Επίσης αποδεσμεύτηκαν 3 ακίνητα και ένα οικόπεδο της Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου (πρώην σύζυγος Τσοχατζοπούλου) καθώς εξ αρχής είχε επιστρέψει στο δημόσιο 1.263.000 ευρώ.

Στη Χαλκίδα

Αύριο ο Άκης Τσοχατζόπουλος αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Χαλκίδας ενώ η κόρη του στις φυλακές Ελαιώνα. Πιθανόν εκεί θα οδηγηθεί και η Βίκυ Σταμάτη η οποία όμως θα προσπαθήσει να επιστρέψει στον Κορυδαλλό επειδή είναι μητέρα ανήλικου παιδιού.

capital.gr