Αποδοκίμασαν τον Δρίτσα στον Βόλο – «Ξεπουλημένε» του φώναζαν
31/05/2016 12:29
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αποδοκίμασαν τον Δρίτσα στον Βόλο – «Ξεπουλημένε» του φώναζαν

Με συνθήματα κατά της Κυβέρνησης και του Υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα έγιναν τα αποκαλυπτήρια της τοιχογραφίας των Urbanact που σηματοδοτούσαν και την έναρξη της Ναυτικής εβδομάδας στο Βόλο.

Σύμφνα με το τοπικό μέσο volosnow.gr μέσα στο χώρο του λιμανιού συγκεντρώθηκαν μέλη της ΛΑΕ και του ΕΠΑΜ, ανήρτησαν πανό και φώναζαν συνθήματα κατά του Υπουργού.

Σημείο αιχμής ήταν η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών ενώ απεύθυναν συνθήματα κατά του κ. Δρίτσα όπως «να φύγεις από εδώ», «ξεπουλημένε», «το λιμάνι δε πουλιέται», «φάγαμε καπνογόνα για να σας βγάλουμε και είστε ό,τι χειρότερο έχουμε δει» κ.α.

Οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες έμειναν καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης μέσα στο λιμάνι και αποχώρησαν όταν έφυγε ο Υπουργός για να παραστεί στην εναρκτήρια εκδήλωση στον προαύλιο χώρο του Αγίου Κωνσταντίνου.

Δρίτσας: Οι φόβοι για ιδιωτικοποιήσεις μεγάλων περιφερειακών λιμανιών δεν είναι ρεαλιστικοί

«Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχει έτοιμο ένα νέο σχέδιο για την χάραξη μιας σύγχρονης λιμενικής πολιτικής, η οποία θα λαμβάνει υπόψη της τις ιδιαιτερότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του κάθε λιμανιού και κατά συνέπεια οι πιθανοί φόβοι και διαμαρτυρίες για ιδιωτικοποιήσεις των μεγάλων περιφερειακών λιμανιών δεν είναι ρεαλιστικοί», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας στην επίσκεψή του στον Βόλο, όπου έδωσε το έναυσμα της έναρξης των εκδηλώσεων για τη Ναυτική Εβδομάδα.

«Η χάραξη της νέας λιμενικής πολιτικής πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις Διοικήσεις των Λιμανιών και αυτό συμβαίνει και με το Βόλο» συμπλήρωσε ο κ.Δρίτσας .

Ο κ. Δρίτσας έκανε αναφορά και στην οικονομική κρίση που πλήττει την χώρα και είπε ότι «η κατάσταση είναι σε οριακό σημείο και για την Ναυτιλία και οφείλουμε να κινήσουμε τη διαδικασία ανάκαμψης, αφού εκτός από αυτή την επώδυνη διαδικασία που ακολουθήσαμε με τις αντιστάσεις μας και τους συμβιβασμούς μας, είμαστε τώρα σε θέση να ανοίξουμε αυτή τη σελίδα. Την ανάγκη αυτή δεν την έχει ανάγκη μόνο ο ελληνικός λαός, αλλά ολόκληρη η ελληνική οικονομία, αφού καμία χώρα δεν μπορεί να αντέξει τόσα πολλά χρόνια σε οικονομική κρίση».

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έκανε μνεία και στην σημασία του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ελλάδα και είπε ότι «αυτή τη στιγμή εκείνο που έχει σημασία είναι η Ελλάδα να σταθεροποιήσει την πολυδιάστατη εξωτερική της πολιτική, που αυτή η κυβέρνηση πολύ συστηματικά βήμα-βήμα έχει χαράξει και ήδη τα αποτελέσματά της έχουν αρχίσει να φαίνονται» και παράλληλα «επειδή είμαστε κοιτίδα ασφάλειας και ειρήνης σε μία ταραγμένη περιοχή, μπορούμε να λειτουργήσουμε και ως διαμεσολαβητική δύναμη για να άρουμε αντιθέσεις, που δεν πρέπει να τις αφήσουμε να εξελιχθούν και να γίνουν επικίνδυνες».

Στις εκδηλώσεις της έναρξης της Ναυτικής Εβδομάδας παρούσα ήταν και η υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία εξήρε την παρουσία του κ.Δρίτσα στον Βόλο.

Μέγιστο σεβασμό και ευγνωμοσύνη προς το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή εξέφρασε και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ.Ιγνάτιος ,που υπενθύμισε ότι οι άνθρωποι του Σώματος δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και συνδράμουν τα πάντα για να σώσουν ανθρώπινες ζωές, ενώ λίγο αργότερα ο Μητροπολίτης απένειμε τον Χρυσό Σταυρό στο Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή τον οποίο παρέλαβε ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύρχος Σταμάτιος Ράπτης.

Ο πρόεδρος του ΟΛΒ Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος αναφέρθηκε στην μεγάλη σημασία των εκδηλώσεων που γίνονται στο πλαίσιο του θεσμού.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τα εγκαίνια της τοιχογραφίας της Urbanact από ξένους καλλιτέχνες, στις αποθήκες της κεντρικής προβλήτας του λιμανιού και στην συνέχεια ο κ.Δρίτσας ξεναγήθηκε σε έκθεση με ξύλινες μινιατούρες πλοίων για την ιστορία της Ναυτιλίας στο Terminal.

eleftherostypos.gr