Από θαύμα γλίτωσαν μαθητές μετά από ανατροπή λεωφορείου στην επαρχιακή οδός Σερρών – Καβάλας
26/05/2017 16:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Από θαύμα γλίτωσαν μαθητές μετά από ανατροπή λεωφορείου στην επαρχιακή οδός Σερρών – Καβάλας

Άγιο είχαν μικροί μαθητές, γονείς και οι δάσκαλοι του δημοτικού σχολείου από το Βαμβακόφυτο, που επέβαιναν στο λεωφορείο που ανετράπη το πρωί στο 39ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Σερρών- Καβάλας.

Το τροχαίο συνέβη όταν, κατά δήλωση του οδηγού του λεωφορείου, μια νταλίκα πορευόμενη στο αντίθετο ρεύμα του «έκλεισε» το δρόμο, με αποτέλεσμα να φύγει δεξιά, να βγει από το δρόμο και να ανατραπεί.

Συγκεκριμένα, τραυματισμένοι νοσηλεύονται:

Γενικό Νοσοκομείο Σερρών

16 ενήλικες και 14 παιδιά – Παραμένουν για νοσηλεία προληπτικά 11 ενήλικες και πέντε παιδιά, ενώ μια γυναίκα 63 χρονών διακομίζεται στο ΑΧΕΠΑ.

Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας

Τρεις ενήλικες και ένα παιδί – Παραμένουν για νοσηλεία προληπτικά δύο ενήλικες

Γενικό Νοσοκομείο Δράμας

Ένα παιδί και η μητέρα του – Παραμένουν προληπτικά για νοσηλεία

Πολλοί γονείς αλλά και αυτόπτες μάρτυρες μίλησαν για «θαύμα» αφού ίσως να υπήρχαν ακόμη και νεκροί αν το λεωφορείο για παράδειγμα συγκρουόταν με την νταλίκα που ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα, εξαιτίας της οποίας ο οδηγός του λεωφορείου αναγκάστηκε να στρίψει δεξιά το τιμόνι με αποτέλεσμα το μεγάλο όχημα να ανατραπεί.

leoforeio12 Από θαύμα γλίτωσαν μαθητές μετά από ανατροπή λεωφορείου στην επαρχιακή οδός Σερρών – Καβάλας

Όπως δήλωσε ο διευθυντής εκπαίδευσης Σερρών που βρίσκεται στο σημείο του ατυχήματος Ξενοφών Παπασταμόπουλος, ο οδηγός του λεωφορείου είπε ότι ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα μια νταλίκα, πορευόμενη σχεδόν στην μέση του δρόμου και προκειμένου να την αποφύγει, οδήγησε το όχημα αρκετά δεξιά. Έτσι αυτό, λόγω της υψομετρικής διαφοράς με την άκρη του δρόμου, ανετράπη, ενώ μέσα επέβαιναν περίπου 40 άτομα, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί από όλες τις τάξεις του σχολείου. Αποτέλεσμα ήταν να εγκλωβιστεί στο όχημα ένας μαθητής, που χρειάστηκε την βοήθεια της πυροσβεστικής για να βγει, ενώ οι υπόλοιποι το κατόρθωσαν μόνοι τους.

leoforeio2 Από θαύμα γλίτωσαν μαθητές μετά από ανατροπή λεωφορείου στην επαρχιακή οδός Σερρών – Καβάλας

Το παιδί που απεγκλωβίστηκε είναι σε σοβαρότερη κατάσταση καθώς έχει υποστεί ανοιχτό κάταγμα άνω άκρου, ενώ οι υπόλοιποι 13 συνολικά τραυματίες, που βρίσκονται στα νοσοκομεία Σερρών, Δράμας και Καβάλας είναι ελαφρά.

leoforeio3 Από θαύμα γλίτωσαν μαθητές μετά από ανατροπή λεωφορείου στην επαρχιακή οδός Σερρών – Καβάλας

Η μητέρα του μικρού μαθητή που τραυματίστηκε στο χέρι και νοσηλεύεται με κάταγμα στη Δράμα μίλησε στο protothema.gr και περιέγραψε τις σκηνές τρόμου που έζησε: «Τα παιδιά μας ούρλιαζαν την ώρα που το λεωφορείο σερνόταν. Πράγματα έπεφταν στα κεφάλια μας και στα κεφάλια των παιδιών. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Καθόμουν στα πίσω καθίσματα του λεωφορείου με τον γιο μου που είναι μόλις έξι ετών και δεν είδα πως ανετράπη το λεωφορείο. Το παιδί μου έκλαιγε, ήταν τρομοκρατημένο, το ίδιο κι εγώ. Προσπαθούσα να προστατεύσω και το δικό μου παιδί και τα άλλα παιδάκια γιατί όπως ντελαπάρησε το λεωφορείο τα παιδιά έπεφτε το ένα πάνω στο άλλο και φώναζαν» λέει η κυρία Ευγενία και προσθέτει: «Όταν σταμάτησε το λεωφορείο έψαχναν οι γονείς να βρουν τα παιδιά τους και να δουν που τραυματίστηκαν. Το χεράκι του γιου μου είχε εγκλωβιστεί ανάμεσα στα καθίσματα και δεν μπορούσα να το βγάλω έξω. Θυμάμαι ότι με βοήθησαν οι άλλοι γονείς, η πυροσβεστική και ο οδηγός».

leoforeio4 Από θαύμα γλίτωσαν μαθητές μετά από ανατροπή λεωφορείου στην επαρχιακή οδός Σερρών – Καβάλας

Η κυρία Ευγενία η οποία βρίσκεται μαζί με το γιό της στο νοσοκομείο στη Δράμα είπε πως το σοκ ήταν πολύ ισχυρό και ακόμη δεν έχει συνέλθει εντελώς.

Από την πλευρά του ο Διοικητής του νοσοκομείου Δράμας κ. Νίκος Λιάτσης είπε στο protothema.gr: «Στο νοσοκομείο μας ήρθαν μετά το ατύχημα ένα παιδάκι έξι ετών και η μητέρα του. Ήταν σοκαρισμένοι από το ατύχημα. Η μητέρα δεν αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα και παραμένει δίπλα στο αγοράκι της που έχει επιφανειακές εκδορές και χτύπημα στο δεξί του χέρι που είναι αντιμετωπίσιμο. Του κάνουμε ακτινογραφίες στο κεφάλι προληπτικά και μάλιστα όταν ήρθε δέχτηκε ψυχολογική υποστήριξη από το νοσοκομείο μας και παραμένει ήσυχο δίπλα στη μαμά του. Πρέπει να περάσει ένα εικοσιτετράωρο για να μπορέσουμε να δούμε ότι όλα είναι καλά και να μπορέσει να φύγει».

leoforeio5 Από θαύμα γλίτωσαν μαθητές μετά από ανατροπή λεωφορείου στην επαρχιακή οδός Σερρών – Καβάλας

Η Πυροσβεστική έσπευσε στο σημείο με έξι οχήματα και 15 πυροσβέστες που βοήθησαν τους επιβάτες του λεωφορείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου γονέων στην σελίδα του στο facebook, η εκδρομή ήταν ημερήσια και είχε προορισμό το Πόρτο Λάγος και την Αλεξανδρούπολη.

leoforeio1 Από θαύμα γλίτωσαν μαθητές μετά από ανατροπή λεωφορείου στην επαρχιακή οδός Σερρών – Καβάλας leoforeio6 Από θαύμα γλίτωσαν μαθητές μετά από ανατροπή λεωφορείου στην επαρχιακή οδός Σερρών – Καβάλαςleoforeio7 Από θαύμα γλίτωσαν μαθητές μετά από ανατροπή λεωφορείου στην επαρχιακή οδός Σερρών – Καβάλαςleoforeio8 Από θαύμα γλίτωσαν μαθητές μετά από ανατροπή λεωφορείου στην επαρχιακή οδός Σερρών – Καβάλαςleoforeio9 Από θαύμα γλίτωσαν μαθητές μετά από ανατροπή λεωφορείου στην επαρχιακή οδός Σερρών – Καβάλαςleoforeio10 Από θαύμα γλίτωσαν μαθητές μετά από ανατροπή λεωφορείου στην επαρχιακή οδός Σερρών – Καβάλαςleoforeio11 Από θαύμα γλίτωσαν μαθητές μετά από ανατροπή λεωφορείου στην επαρχιακή οδός Σερρών – Καβάλας leoforeio13 Από θαύμα γλίτωσαν μαθητές μετά από ανατροπή λεωφορείου στην επαρχιακή οδός Σερρών – Καβάλας

eleftherostypos.gr