Απίστευτη ληστεία με άρωμα τρομοκρατίας: Εμειναν δύο ώρες μέσα στην τράπεζα
09/08/2016 22:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απίστευτη ληστεία με άρωμα τρομοκρατίας: Εμειναν δύο ώρες μέσα στην τράπεζα

Ενοπλη ληστεία σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένο κοντά στο μέγαρο της ΓΑΔΑ.

Η άριστα οργανωμένη ληστεία, έγινε στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην λεωφόρο Κηφισίας 64.

Τέσσερις ένοπλοι κουκουλοφόροι με πιστόλια και καλάσνικοφ εισέβαλαν σε τράπεζα στην οδό Κηφισίας, ενώ μέσα υπήρχαν πελάτες.Επί δύο ώρες, οι τέσσερις ένοπλοι, κρατούσαν ομήρους οκτώ υπαλλήλους και πέντε πελάτες Για τη ληστεία σημειώνεται ότι ενημερώθηκε η Αντιτρομοκρατική, καθώς ο τρόπος που έγινε «θυμίζει» έντονα αντιεξουσιαστικό χώρο.

Το εκπληκτικό είναι ότι παρέμειναν μέσα στην τράπεζα σχεδόν δύο ώρες, από τις 2 και τέταρτο το μεσημέρι μέχρι τις 4 οπότε και αποχώρησαν.

Στις 60.000 ευρώ ανέρχεται, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το ποσό που άρπαξαν οι τρεις ένοπλοι από την πρωτοφανή ληστεία, ενώ άγνωστο παραμένει τι έκλεψαν από τις θυρίδες.

Απίστευτη ληστεία με άρωμα τρομοκρατίας: Εμειναν δύο ώρες μέσα στην τράπεζα

Οι άνδρες ήταν όλοι οπλισμένοι, κρατώντας πιστόλια και υποπολυβόλα και εισέβαλαν στην τράπεζα λίγο πριν κλείσει. Κράτησαν ομήρους οκτώ υπαλλήλους και πέντε πολίτες για δύο ολόκληρες ώρες, περιμένοντας να τους ανοίξουν τα χρηματοκιβώτια.

Όλη αυτή η διαδικασία διήρκεσε μέχρι τις 16.00 περίπου, οπότε οι ληστές αποχώρησαν και διέφυγαν, πιθανότατα με μοτοσικλέτες.

Οι δράστες κατάφεραν να αρπάξουν μεγάλο χρηματικό ποσό όταν τελικά άνοιξαν τα χρηματοκιβώτια και στη συνέχεια διέφυγαν από το σημείο πεζοί. Φορούσαν μάσκες πολιτικών προσώπων. Οι αρχές έχουν συλλέξει το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και το επεξεργάζονται.

Οι αστυνομικοί έχουν ήδη μελετήσει βίντεο της τράπεζας, που έχει καταγράψει τις κινήσεις των ληστών και έχουν μια αρκετά καθαρή εικόνα για το πως έδρασαν.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί με τι μέσον διέφυγαν από την τράπεζα, γι' αυτό οι αξιωματικοί της Ασφάλειας που ασχολούνται με την υπόθεση, συγκεντρώνουν τα βίντεο από όλες τις κάμερες που υπάρχουν στην περιοχή, με την ελπίδα ότι μπορεί να εντοπίσουν κάποια στοιχεία.

Επίσης θα μελετήσουν τα βίντεο από τις κάμερες της τράπεζας των προηγούμενων ημερών, καθώς θεωρούν πολύ πιθανό ότι οι δράστες είχαν κάνει κατόπτευση του χώρου για να σχεδιάσουν την ληστεία.

Οι αστυνομικοί πάντως εντυπωσιασμένοι που τόση ώρα δεν έγινε κάτι το οποίο να προκαλέσει την κινητοποίηση της Αστυνομίας, καθώς τόσο οι υπάλληλοι όσο και οι πελάτες δέχτηκαν τηλεφωνήματα στα κινητά τους τηλέφωνα, όλη αυτή την ώρα, αλλά κανείς απ' έξω δεν ανησύχησε που δεν απαντούσαν.

Οι πελάτες και υπάλληλοι του υποκαταστήματος δίνουν αυτή την ώρα καταθέσεις στην ΓΑΔΑ, προκειμένου να φωτιστούν κάποιες λεπτομέρειες από τις κινήσεις των δραστών, οι οποίες θα βοηθήσουν τις έρευνες.

Το χρονικό της ληστείας

Οι δύο από τους τέσσερις δράστες μπήκαν πρώτοι στην τράπεζα, στις 14.15, λίγο πριν κλείσει, κρατώντας σάκους, από τους οποίους έβγαλαν όπλα που μοιάζουν με αυτόματα και ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και πελάτες, τους οποίους διέταξαν να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους, πράγμα που έγινε χωρίς να προλάβει κανείς να πατήσει το κουμπί του συναγερμού.

Αμέσως μετά μπήκαν οι άλλοι δύο ένοπλοι. Και οι τέσσερις φορούσαν μάσκες σιλικόνης με ψεύτικα πρόσωπα, που αρχικά αναφέρθηκε ότι ήταν πρόσωπα πολιτικών, κάτι όμως που τελικά δεν φαίνεται να ισχύει.

Οι ληστές οδήγησαν τους παριστάμενους σε συγκεκριμένο χώρο, πλην της διευθύντριας, την οποία οι δύο από αυτούς ανάγκασαν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, περιμένοντας υπομονετικά να περάσει ο χρόνος καθυστέρησης.

Στην συνέχεια την υποχρέωσαν να τους οδηγήσει στο υπόγειο, όπου βρίσκονται οι θυρίδες και με τρυπάνια και άλλα εργαλεία που είχαν στους σάκους τους, κατάφεραν να ανοίξουν 21 από αυτές, από τις οποίες αφαίρεσαν ότι υπήρχε μέσα.

Όλη αυτή η διαδικασία κράτησε πάνω από 1,5 ώρα αφού οι ληστές έφυγαν από την τράπεζα λίγο πριν τις 16.00 και τότε μόνο οι υπάλληλοι ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Πριν φύγουν οι δράστες από την τράπεζα έριξαν σε όλους τους χώρους που κινήθηκαν απολυμαντικό υγρό, προφανώς για να εξαφανίσουν γενετικό υλικό και άλλα ίχνη.

imerisia.gr