Απαγωγή Λεμπιδάκη: Η ομερτά καλύπτει τα βαριά ονόματα
08/10/2017 13:38
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Η ομερτά καλύπτει τα βαριά ονόματα

Πίσω από τους επτά συλληφθέντες για την υπόθεση της απαγωγής του Κρητικού επιχειρηματία Λεμπιδάκη κρύβονται τα βαριά ονόματα, τα οποία φοβούνται και δεν πρόκειται να τα αποκαλύψουν ποτέ όσοι έπεσαν στα χέρια του νόμου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του "Πρώτου Θέματος". Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εγκέφαλοι έστειλαν μηνύματα στους συλληφθέντες πως αν μιλήσουν θα σκοτώσουν μέλη της οικογένειάς τους. Μια ομερτά που αν σπάσει θα αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια για την πολύκροτη υπόθεση της απαγωγής Λεμπιδάκη.

Οι επικεφαλής των ερευνών είναι πλέον πεπεισμένοι πως οι συλληφθέντες (οι οποίοι προφυλακίστηκαν) δεν έχουν το επιχειρησιακό προφίλ ούτε τις άκρες να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν μια τόσο υψηλού ρίσκου απαγωγή. Πίσω από αυτούς λοιπόν βρίσκονται τα βαριά ονόματα.

Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκονται πέντε ταξίδια που έκαναν στην Αθήνα τους τελευταίους έξι μήνες κάποιοι από τους συλληφθέντες, οι επαναλαμβανόμενες συναντήσεις σε μονοκατοικία στον Βρασκά, τα δύο καταστήματα στα νότια προάστια της Αθήνας από όπου αγόρασαν όλες τις τηλεφωνικές κάρτες και, κυρίως, ένα ραντεβού που έγινε στις 17 Αυγούστου σε γνωστό κατάστημα 24ωρης λειτουργίας της λεωφόρου Συγγρού στο ύψος του Νέου Κόσμου. Τότε ήταν που συναντήθηκαν τρία άτομα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται και να έχουν παίξει κομβικό ρόλο στην απαγωγή του Λεμπιδάκη.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν νέες συλλήψεις, καθώς πραγματοποιήθηκαν έρευνες παρουσία εισαγγελέα σε έξι σπίτια, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, κάρτες τηλεφωνίας, σημειώσεις, βιβλιάρια τραπεζικών λογαριασμών. Οι έφοδοι έγιναν σε σπίτια ατόμων που φέρονται να είχαν επαφές και επικοινωνία με τους συλληφθέντες και έδιναν περίεργα μεταμεσονύκτια ραντεβού.

Οι επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ επικεντρώθηκαν σε δύο σημεία των Αθηνών. Η πρώτη αφορά κατοικία στην οδό Αιόλου και την προσαγωγή του ΜΣ, καθώς και την κατάσχεση τηλεφώνων και ενός φορητού υπολογιστή. Η δεύτερη έγινε στην οδό Κεφαλληνίας στη Γλυφάδα, όπου αστυνομικοί έκαναν έφοδο, προσήγαγαν τον ΛΓ και κατέσχεσαν laptop, κινητά τηλέφωνα και εξωτερικούς σκληρούς δίσκους.

Αξιωματικός της Ασφάλειας αποκάλυψε πως οι έρευνες θα κρατήσουν μεγάλο χρονικό διάστημα και, με δεδομένο πως στην Κρήτη υπάρχει ο νόμος της σιωπής, προσπαθούν από την εξέταση των στοιχείων να τυλίξουν και άλλα άτομα σε μια κόλα χαρτί και να τα στείλουν στη Δικαιοσύνη.

capital.gr