Ανοχύρωτη μπροστά στις απειλές των Τούρκων η Ελλάδα
14/04/2016 15:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανοχύρωτη μπροστά στις απειλές των Τούρκων η Ελλάδα

Πέρα από τις φαιδρότητες του ακομβίωτου στρατηγού Πάνου, η ένταση που επικρατεί στο Αιγαίο και το σκηνικό Ιμίων που στήνουν οι Τούρκοι στις Οινούσσες είναι εξαιρετικά σοβαρό. Καθόλου τυχαίες δεν είναι οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, την ίδια στιγμή μάλιστα που στην περιοχή υπάρχουν πλοία του ΝΑΤΟ που περιπολούν για πρόσφυγες.

Τα αδιέξοδα της τουρκικής πολιτικής και του Σουλτάνου Ερντογάν «εξάγονται» στο Αιγαίο και αρκεί μια σπίθα που θα φέρει την καταστροφή. Αρκεί να πέσει ένα αεροπλάνο από λάθος ή σκοπίμως και να δημιουργηθεί μια απίστευτη ένταση κι ένα πολεμικό κλίμα που δεν θα μαζεύεται με τίποτε.

Οι Τούρκοι ήταν και είναι προκλητικοί. Πάντοτε έκαναν παραβιάσεις και πάντοτε ορθώς αναχαιτίζονται από τους Έλληνες πιλότους. Όμως, αυτή η περίοδος είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για τη χώρα. Πρώτον γιατί η Άγκυρα αντιμετωπίζει τρομερά προβλήματα και κάπου πρέπει να εστιάσει προκειμένου να στρέψει το ενδιαφέρον του κόσμου. Δεύτερον φαίνεται να επαναδραστηριοποιούνται στη γείτονα οι στρατηγοί οι οποίοι πιέζουν για «στρατιωτικά παιχνίδια», αδιαφορώντας για τους κινδύνους που θα δημιουργηθούν από ενδεχόμενη ανάφλεξη στην περιοχή.

Τρίτον γιατί η Ελλάδα περνά μια πρωτόγνωρη οικονομική κρίση που έχει τσακίσει εδώ και 8 χρόνια τη χώρα. Και τέταρτον γιατί η βόμβα του προσφυγικού έχει απασφαλίσει και απειλεί όλη την κοινωνία.

Υπάρχει κι ένας πέμπτος παράγοντας που δυστυχώς έχει προστεθεί στους υπόλοιπους. Είναι η ανικανότητα της κυβέρνησης που δεν μπορεί να αντιληφθεί άλλα πιο απλά, πολλώ δε μάλλον τα εθνικά θέματα. Εδώ κι ένα χρόνο έχουμε δει λάθος χειρισμούς, ενδοτικότητα, προκλητική αδιαφορία για τα ελληνικά σύνορα και την εθνική κυριαρχία. Οι Τούρκοι προκαλούν με αφορμή το προσφυγικό και η Αθήνα κλείνει τα μάτια κι επιλέγει την τακτική «το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του».

Και την ίδια στιγμή που αδυνατεί να διαχειριστεί διπλωματικά μια κρίση στα εθνικά θέματα έχει κάποιους ψεκασμένους που το παίζουν στρατάρχες και δεν το έχουν σε τίποτε να οδηγήσουν τη χώρα σε περιπέτειες γιατί έτσι πιστεύουν ότι θα γίνουν οι νέοι... Κολοκοτρώνηδες.

Εν πάση περιπτώσει αν κάποιοι στην κυβέρνηση ονειρεύονται ακόμη χρεοκοπία και δραχμή και άλλοι σκέφτονται ότι μπορούν να αφήσουν την πατρίδα ανοχύρωτη μπροστά στις απειλές των Τούρκων, είναι γελασμένοι και άκρως επικίνδυνοι. Αν δεν μπορούν να κυβερνήσουν ας πάνε σπίτι τους κι ας αφήσουν τα ταρατατζούμ. Είναι πολύ σοβαρή η εθνική κυριαρχία να την αφήνουμε στα χέρια ερασιτεχνών, σε όποιο υπουργείο κι αν βρίσκονται.