Ανομία κι αναρχία
20/07/2016 21:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανομία κι αναρχία

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, που κάποτε πέρασε και από το ΠΑΣΟΚ, είναι ο άνθρωπος που έχει επιφορτιστεί την ευθύνη να προστατεύει τους πολίτες, την περιουσία τους και τη δημόσια περιουσία φυσικά. Βγήκε και μας κούνησε το δάκτυλο για την κατάληψη στο Αριστοτέλειο. Μιλώντας λες και μιλά για το σπίτι του κι όχι για κάποιο δημόσιο χώρο. Στην ανακοίνωση κάνει λόγο για «προσπάθεια της Ν.Δ. για τη δημιουργία τεχνητής έντασης με στόχο την μικροκομματική εκμετάλλευση στο όνομα του δόγματος «νόμος και τάξη», που επιλέγει να προωθήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης». Προφανώς ο ίδιος προτιμάει την ανομία και την αναρχία.

Προσθέτει, δε, ότι «αυτή η στάση που ακολουθεί την ανάλυση των αποστράτων της Συγγρού, δεν είναι παρά μια προσπάθεια ψευδεπίγραφης απεικόνισης της πραγματικότητας στη χώρα. Όταν εκ των πραγμάτων περιορίζονται να αναδεικνύουν ψευδώς απολύτως ελεγχόμενες καταστάσεις ως μείζονα ζητήματα διακινδύνευσης της δημόσιας ασφάλειας, χάνουν και τα ελάχιστα δείγματα πολιτικής αξιοπιστίας που ισχυρίζονται ότι διαθέτουν».

Είναι δηλαδή ελεγχόμενη η κατάσταση στο ΑΠΘ και όλα όσα γράφονται είναι ψέματα. Πρέπει με απλά λόγια να καεί το Πανεπιστήμιο για να καταλάβει ο υπουργός ότι ο πανεπιστημιακός χώρος δεν είναι κτήμα της κυβέρνησής του να μπουκάρουν όποτε θέλουν οι μπαχαλάκηδες.

Μα ακόμη κι αν δεν έχουν γίνει επεισόδια, ακόμη κι αν είναι μεμονωμένες κάποιες καταστροφές το γεγονός και μόνο ότι μερικές εκατοντάδες άγνωστοι τύποι μπούκαραν χωρίς άδεια στο ΑΠΘ δεν τον προβληματίζει; Τι πάει να πει ελεγχόμενες καταστάσεις; Αν έμπαιναν πέντε αναρχικοί στο σπίτι του χωρίς να τον ρωτήσουν, κάθονταν στους καναπέδες του, έστηναν σκηνές στο σαλόνι του τι θα έλεγε; Ότι είναι απολύτως ελεγχόμενα όλα ή θα τους πέταγε έξω με τις κλωτσιές;

Δεν ντρέπεται και ήταν και στρατιωτικός να λέει τέτοια πράγματα; Την πειθαρχία, τον σεβασμό, την τιμή δεν τα έμαθε στη θητεία του; Είναι απίστευτο να κατηγορεί όλους τους άλλους κι όχι την κυβέρνησή του που μετέτρεψε το campus σε κάμπινγκ.