Ανοίγει η Κερκόπορτα για την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια
09/03/2016 20:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανοίγει η Κερκόπορτα για την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

«Yπάρχει μια επιτροπή αναθεώρησης του οικογενειακού δικαίου συνολικά, η οποία θα εξετάσει και τα ζητήματα παιδοθεσίας. Στο πλαίσιο αυτό θα εξεταστεί ενδεχομένως και το ζήτημα της παιδοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια. Εμείς, ως υπουργείο, έχουμε τη δική μας άποψη, αλλά δεν θέλουμε να προκαταλάβουμε».

Τα παραπάνω είπε, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου, γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Είναι η πλήρης επιβεβαίωση όσων υποστήριζαν ότι η κυβέρνηση, με τη νομοθέτηση του συμφώνου συμβίωσης άνοιγε την Κερκόπορτα για την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Τον ήξεραν από την αρχή, ήταν το σχέδιό τους αυτό. Πρώτα να παντρεύεται ο Μήτσος με τον Αχμέτ (τώρα που γεμίσαμε με πρόσφυγες θα δούμε και τους... διαπολιτισμικούς γάμους) και στη συνέχεια να υιοθετούν κι ένα παιδάκι.

Είχαν δίκιο όσοι έλεγαν ότι το νυφικό των «αξύριστων» είναι ουσιαστικά ο «φερετζές» που κρύβει τις υιοθεσίες. Το συζητά ο Παρασκευόπουλος και η παρέα του στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Άραγε θα μας το ανακοινώσουν μια ωραία πρωία και καθάρισαν; Ωραία δημοκρατία.