Αλλαλούμ στην Παιδεία - Καταργεί "ξανά" τις Πανελλαδικές ο Γαβρόγλου
11/07/2017 12:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αλλαλούμ στην Παιδεία - Καταργεί "ξανά" τις Πανελλαδικές ο Γαβρόγλου

"Αλαλούμ" επικρατεί στον τομέα της Παιδείας καθώς ενώ μέχρι πριν από μία εβδομάδα, ο γενικός γραμματέας του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής Γεράσιμος Κουζέλης, παρουσιάζοντας το νέο σύστημα των Πανελληνίων Εξετάσεων αλλά και το Νέο Λύκειο, ξεκαθάριζε πως "εισαγωγή στα πανεπιστήμια χωρίς εξετάσεις δεν γίνεται", ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, επιβεβαιώνει σήμερα με δηλώσεις του στην Αυγή το αντίθετο.


"Το σημερινό καθεστώς των πανελλαδικών εξετάσεων θα είναι σύντομα παρελθόν", ανακοίνωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γαβρόγλου, σε συνέντευξή του στην "Αυγή".

Ο ίδιος σημείωσε πως "σύντομα θα κατατεθεί πρόταση από πλευράς του υπουργείου, βάσει της οποίας, "από τη δομή του λυκείου και την ενίσχυση του εθνικού απολυτηρίου θα μπορούν οι μαθητές να έχουν πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση".

"Στόχος είναι η σχετική νομοθέτηση για την αρχιτεκτονική του νέου Λυκείου να γίνει μέσα στον Σεπτέμβριο, ώστε οι μαθητές της Α’ Λυκείου φέτος να γνωρίζουν πώς θα μπουν στα πανεπιστήμια σε τρία χρόνια", πρόσθεσε.

Ο κ. Γαβρόγλου, στρέφει τα "βέλη" του εναντίον του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι "προκαλούν θλίψη οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη και ορισμένων κομμάτων, που ζητούν την απόσυρση το νομοσχεδίου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ο κ. Μητσοτάκης υπόσχεται "λουκέτα” μέσω της εξοντωτικής αξιολόγησης, ξαναζεσταίνοντας το αντιμεταρρυθμιστικό μέτωπο με Βενιζέλο, Διαμαντοπούλου και Ποτάμι", είπε.

capital.gr