Αλβανοί «αετοί» και «Γκρίζοι Λύκοι» φωλιάζουν στον Στρατό
26/01/2017 12:46
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αλβανοί «αετοί» και «Γκρίζοι Λύκοι» φωλιάζουν στον Στρατό

Δεν πρόλαβε να κοπάσει ο θόρυβος από την ομάδα των νεοσυλλέκτων στο κέντρο κατάταξης στο Μεσολόγγι, που σχημάτισαν με τα χέρια τους το σύμβολο του αλβανικού αετού και κατόπιν ανάρτησαν τη φωτογραφία σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τώρα αποκαλύπτονται αρκετές παρόμοιες αναρτήσεις με… αλβανικούς αετούς, αλλά και οπαδούς της τουρκικής ακραίας οργάνωσης, «Γκρίζοι λύκοι».

Στο μεταξύ, μετά τις έντονες αντιδράσεις του Πάνου Καμμένου και του Αδωνη Γεωργιάδη για το πρώτο περιστατικό, Αλβανός βουλευτής κατηγορεί την Ελλάδα ως «ρατσιστικό κράτος».

Βρέθηκε, λοιπόν, ένας ακόμη στρατιώτης να έχει ανεβάσει στο Facebook φωτογραφία του να σχηματίζει τον αλβανικό αετό. Υπηρετεί στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), και, σύμφωνα με πληροφορίες, και γι’ αυτόν θα ακολουθηθούν οι ίδιες αυστηρές διαδικασίες με τους στρατιώτες στο κέντρο νεοσυλλέκτων Μεσολογγίου (έρευνα από στρατιωτικό εισαγγελέα και Ενορκη Διοικητική Εξέταση). Στο μεταξύ, ο ιστότοπος ArmyNow.net έφερε στη δημοσιότητα άλλη μια υπόθεση νεαρού από τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, ο οποίος υπηρετούσε στην Πολεμική Αεροπορία, στην Τρίπολη, και δηλώνει σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης «περήφανος που είναι Τούρκος», καθώς και ότι θαυμάζει τους ακραίους «Γκρίζους λύκους».

Μετά τις εντολές του υπουργού Αμυνας να αντιμετωπιστούν αυστηρά τα φαινόμενα τύπου Μεσολογγίου, ο βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αλβανίας, Πίρο Λουτάι, έγραψε σε ανάρτησή του στα social media: «Για πολλοστή φορά, το ελληνικό ρατσιστικό κράτος παίρνει τέτοια ακραία μέτρα εναντίον των πολιτών του, χωρίς να σέβεται τις βασικές ελευθερίες που προβλέπονται όχι μόνο από τις ευρωπαϊκές και τις διεθνείς συμβάσεις, αλλά και από την εσωτερική του νομοθεσία. Οι αρχές του υπουργείου Αμυνας δεν είχαν κανένα λόγο να θεωρήσουν επικίνδυνο το σχηματισμό του συμβόλου του αετού από τους νεοσύλλεκτους αλβανικής καταγωγής. Είναι σαν οι αλβανικές αρχές να λαμβάνουν μέτρα εναντίον δεκάδων ελληνικών σημαιών, οι οποίες έχουν αναρτηθεί παντού σε σπίτια Αλβανών υπηκόων, κυρίως στην νότια περιοχή της χώρας».

eleftherostypos.gr