Αγανάκτηση για τους κυβερνώντες από ζευγάρι ηλικιωμένων που τους έκοψαν 410 ευρώ μέσω ΕΚΑΣ
09/07/2016 13:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αγανάκτηση για τους κυβερνώντες από ζευγάρι ηλικιωμένων που τους έκοψαν 410 ευρώ μέσω ΕΚΑΣ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Τα νούμερα είναι αμείλικτα, το ίδιο και η πραγματικότητα. Ο Ελεύθερος Τύπος είχε αναδείξει με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ του ότι από τον Ιούνιο 144.951 συνταξιούχοι θα έχαναν το ΕΚΑΣ για πάντα. Πίσω από τον αριθμό αυτόν κρύβονται άνθρωποι με ονοματεπώνυμο, με ζωές που ανατρέπονται στην πιο ευαίσθητη στιγμή τους. Στη δύση της ζωής τους, εκεί που χρειάζονται περισσότερο από ποτέ την ασφάλεια.

Ανάμεσα στους συνταξιούχους που έπεσε ο βαρύς κόφτης της κυβέρνησης και της τρόικας είναι ο 83χρονος Νίκος Ρουσινέλος, ο οποίος μαζί με την 82χρονη σύζυγό του έχασαν ξαφνικά 400 ευρώ από τις συντάξεις τους, ως απόρροια των κριτηρίων που θεσπίστηκαν στο νόμο 4387 και ψηφίστηκαν από τους 153 βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. Το ηλικιωμένο ζευγάρι έπαιρνε μέχρι πρότινος και από τις δύο συντάξεις 1.400 ευρώ. Το πρωί της Τρίτης 28 Ιουνίου, όταν ο κύριος Νίκος πήγε στην τράπεζα για να παραλάβει ένα μέρος της δικής του σύνταξης και της γυναίκας του (η οποία είναι κατάκοιτη και η μετακίνησή της γίνεται αποκλειστικά με βοηθητικό αμαξίδιο), έμαθε πως έλαβαν μείωση 410 ευρώ εκ των οποίων τα 180 είναι από την ήδη μειωμένη σύνταξη που παίρνει η σύζυγός του, Ελένη.

Ο κ. Ρουσινέλος είναι κάτοικος Αθηνών και εργαζόταν πάνω από μισό αιώνα σε κατασκευαστική εταιρία, ενώ η σύζυγός του δούλευε σε κατάστημα ρούχων. Η σύνταξή του μαζί με το ΕΚΑΣ ήταν 784 ευρώ, ενώ της συζύγου του 684. Εχουν δύο κόρες, οι οποίες δεν είναι σε θέση πλέον να βοηθήσουν άλλο οικονομικά τους γονείς τους. Οι σύζυγοί τους είναι αυτή τη στιγμή άνεργοι και η οικογένεια αντιμετωπίζει ένα συνολικό πρόβλημα.

Στη συνομιλία μας μαζί του ήταν σαφής. Κυριαρχούσαν η πικρία που νιώθει όσο και η δυσκολία με την οποία αντιμετωπίζει πλέον τις καθημερινές, βασικές ανάγκες. Αναρωτιέται μάλιστα πώς η σημερινή κυβέρνηση τάζει και ξεχνά τόσο εύκολα. Συγκεκριμένα, όπως είπε για τον κ. Κατρούγκαλο και για τη δήλωσή του πριν από λίγο καιρό ότι «κανένας χαμηλοσυνταξιούχος δεν πρέπει να φοβάται», σκέφτεται πως μάλλον εννοούσε τις κύριες και το ΕΚΑΣ το πέρασε στα ψιλά γράμματα.

Στην ανοιχτή επιστολή που απευθύνει μέσω του «Ε.Τ.» ο Νίκος Ρουσινέλος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, λέει τη δική του ιστορία, πιστεύοντας πως πρέπει και οι απλοί πολίτες να λένε δημόσια αυτό που αισθάνονται, σε όσους είναι διαθέσιμοι και μπορούν να ακούσουν…

eleftherostypos.gr