Α. Λοβέρδος: Ο ορισμός της λαθρεμπορίας η υπόθεση του πλοίου στα Χανιά
25/07/2017 19:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Α. Λοβέρδος: Ο ορισμός της λαθρεμπορίας η υπόθεση του πλοίου στα Χανιά

"Ο ορισμός της λαθρεμπορίας η υπόθεση του πλοίου στα Χανιά. Σε αυτό οδηγεί η απάντηση του υπ. Ναυτιλίας σήμερα σε σχετική Ερώτησή μου." αναφέρει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Α. Λοβέρδος.

Ειδικότερα, ο κ. Λοβέρδος σημειώνει τα εξής:

"Οι απαντήσεις όλων των υπουργών, σήμερα και του υπουργού Ναυτιλίας, επιβεβαιώνουν το συμπέρασμά μας: το εμπόρευμα του ουκρανικού πλοίου που ακινητοποιήθηκε στα Χανιά ήταν λαθραίο.

Ο υπ. Ναυτιλίας επιβεβαιώνει και αυτός πως η εισαγωγική εταιρεία στο Λίβανο είναι υπαρκτή αλλά δεν έχει καμμία σχέση με τα δήθεν αποσταλθέντα σε αυτή τσιγάρα. Ταυτοχρόνως, ούτε και στην απάντησή του ο υπ.Ναυτιλίας δηλώνει να έχει εκδηλωθεί το ενδιαφέρον της εξαγωγικής εταιρείας από το Μαυροβούνιο για το εμπόρευμα που απέστειλε. Εμπόρευμα λοιπόν ελληνικής καπνοβιομηχανίας, όπως μας επιβεβαίωσε το υπουργείο Οικονομικών, μένει στα αζήτητα. Οι εξαγωγείς χάθηκαν και οι εισαγωγείς δηλώνουν πως δεν έχουν ιδέα! Κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια μένουν στον αέρα!

Οι ισχυρότατες αυτές ενδείξεις συγκροτούν τον ορισμό της λαθρεμπορίας. Συμπληρώνονται μάλιστα και από τις υπόλοιπες εξίσου ισχυρές ενδείξεις που έχουν καταγράψει οι τελωνειακές αρχές, περί ανασφάλιστου εμπορεύματος, ύποπτης όψης του εμπορεύματος κλπ.

Συνεπώς, ο υπ.Ναυτιλίας χρωστά προσώρας δύο διευκρινίσεις:

1. Με ποιά στοιχεία απέκλεισε την λαθρεμπορία σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Alpha 9.89

2.Τι ακριβώς εννοούσε όταν, απαντώντας στις απλές και ήπιες αρχικές μας ερωτήσεις, μας έλεγε πως θα τρίβουμε τα μάτια μας!

Συλλογικά η Κυβέρνηση στο θέμα του λαθρεμπορίου τσιγάρων είναι εκτεθειμένη. Και τα κίνητρά της σιγά σιγά γίνονται προφανή".

capital.gr